WK Senioren 2018 Madrid, Spanje

Op deze pagina zullen we dagelijkse updates plaatsen betreft het WK Senioren in Madrid. Alle poules zijn te vinden via deze link. De tijdsplanning is te bekijken door hier te klikken.

  • Vrijdag 9 november

Op vrijdag stond de spannende teamwedstrijd tegen Iran op het programma. Sherilyn vocht de eerste partij, deze eindigde in 0-0. Ook Lynn speelde met 0-0 gelijk in de tweede wedstrijd, waardoor de laatste partij beslissend kon zijn. Na een spannende wedstrijd die beide kanten op ging, eindigde de wedstrijd in 3-3. Omdat de Iraanse in haar laatste 15 seconden een fout maakte, verloor zij haar senshu en eindigde ook deze wedstrijd in een gelijkspel.

Lynn vocht de beslissingswedstrijd tegen de Iraanse zwaargewicht, die ook de laatste partij had gevochten. Helaas kwam de Iraanse dame na een mawashi op voorsprong met 3-0, en deze voorsprong kon Lynn niet meer goedmaken. De partij eindigde in 4-0, waardoor Iran doorging naar de volgende ronde. Zij verloren, na weer een beslissingswedstrijd, van Japan, waardoor NL geen recht meer heeft op een herkansing.

 

  • Donderdag 8 november

De team categorieën waren op donderdag aan de beurt. Voor NL betekent dat, het Nederlands Damesteam! Deze bestaat uit Ingrid Creemers, Sherilyn Wold en Lynn Snel. Zij vochten vandaag hun eerste teamwedstrijd tegen Bulgarije. Sherilyn was als eerste aan de beurt, maar verloor deze partij helaas. Lynn had een vliegende start en gaf haar voorsprong niet meer uit handen. De laatste dame, Ingrid, sloot de eerste teamwedstrijd af met een 3-0 overwinning. Morgen gaan we door met de teamwedstrijden, in verband met het feit dat er maar liefst 59(!) damesteams zijn ingeschreven.

De planning voor morgen:

13:00u Nederland vs. IRAN (Female Team Kumite)

  • Woensdag 7 november

Woensdag stond in het teken van de midden- en lichtgewicht kumite categorieën. Als eerste kwam Nick Gerrese op de mat (-75kg). Hij vocht een spannende wedstrijd tegen de jonge Egyptenaar Abdelaziz, maar verloor helaas op hantei. Helaas strandde de Egyptenaar in de voorrondes, dus had Nick geen recht op een herkansing.

Lynn Snel was de tweede en tevens laatste Nederlandse die vandaag vocht. Zij had, met als tegenstandster de Turkse Merve Coban, een zware tegenstandster. De Turkse werd nog eerste op de PL Istanbul, en won het brons bij de EK dit jaar. Ook hier lag het dicht bij elkaar, maar verloor Lynn helaas met 1-0. De Turkse verloor nipt in de halve finale, dus helaas geen herkansing voor Lynn.

De planning voor morgen:

14:15u NED vs. BUL (Female Team Kumite)

19:00u Openingsceremonie

  • Dinsdag 6 november

De kata categorieën waren, zoals altijd, de eerste categorieën tijdens dit WK. Wouter Deijl kwam als eerste in actie. Na een overtuigende winst op Mozambique verloor hij helaas van de Duitser Ilja Smorunger. Ilja verloor uiteindelijk in de halve finale van JPN en komt nu in actie voor de 3e plaats. Samantha verloor haar eerste ronde van de Turkse Dilara Eltemur, welke de 2e ronde verloor van VIE. Helaas betekent dat geen herkansing voor Wouter en Samantha.

De eerste kumite categorie was de Kumite Heren +84kg, met Tyron Lardy. Tyron verloor zijn eerste partij in de laatste paar seconden van Ecuador, welke daarna verloor van KAZ.

Ingrid Creemers was de eerste kumite dame op dit WK in de +68kg. Ze won de eerste ronde met 3-2 van Zuid Afrika, maar verloor op hantei van de Finse Titta Keinanen. Titta verloor in de poule finale van de finaliste, en is uiteindelijk 7e geworden.

De volgende categorie was die van Timothy Petersen (-84kg). Na de eerste ronde te zijn vrijgeloot kwam hij in de tweede ronde Colombia tegen, waarvan hij helaas verloor met 0-0.

Sherilyn Wold was de laatste Nederlandse atlete van vandaag, in de -68kg. De eerste ronde won ze van China met 1-0, maar helaas kwam ze net tekort in de wedstrijd tegen de Slowaakse Miroslava Kopunova. De Slowaakse verloor in de kwartfinale van AZE.

Kortom, helaas geen herkansingen voor onze Nederlandse deelnemers vandaag.

De planning voor morgen:

10:00u Nick Gerrese vs. EGY (Male Kumite -75kg)

11:40u Lynn Snel vs. TUR (Female Kumite -61kg)

 

  • Maandag 5 november

Maandag staat in het teken van de laatste registraties, het publiceren van de poules en tijdsplanning. Daarnaast werden de uitslagen van de coach & scheidsrechtersexamens bekend gemaakt.

Onze coaches zijn allemaal geslaagd voor het examen! Daarnaast is Con Voermans geslaagd voor zijn Kumite Referee B! 

De planning voor morgen:

10:00u Wouter Deijl vs. MOZ of CAY (Male Kata)
12:00u Samantha v Lokven vs. TUR (Female kata)
14:30u Tyron Lardy vs. ECU (Male Kumite +84kg)
15:45u Ingrid Creemers vs. RSA (Female Kumite +68kg)
16:45u Timothy Petersen vs. COL (Male Kumite -84kg)
18:25u Sherilyn Wold vs. CHN (Female Kumite -68kg)