WK Linz Update

De Wereldkampioenschappen in Linz zijn voorbij.

Onder leiding van bondscoach Raymond Snel kwamen voor het eerst kata deelnemers Samantha van Lokven en Wouter Deijl in actie. Wouter kwam als eerste op de mat tegen Canada, maar verloor deze helaas. Samantha van Lokven won haar eerste wedstrijd met 5-0 van Vietnam, maar verloor helaas haar tweede wedstrijd met 3-2 van Indonesië. Deze Indonesische werd uiteindelijk 5e op dit WK.

Een knappe prestatie van de kata deelnemers!

Vervolgens kwamen de kumite deelnemers in actie. Moreno kwam als eerste aan de beurt. Hij verloor helaas de eerste wedstrijd van Egypte, de Egyptenaar verloor vervolgens van Saoedi Arabië dus geen herkansing. Vanesca verloor haar eerste ronde van Italië, en ook de Italiaanse verloor haar volgende wedstrijd dus geen herkansing.
De eerste ronde van Timothy resulteerde helaas ook in een verlies, en ook hij had geen herkansing.
Sherilyn stond in haar eerste wedstrijd tegenover een dame uit de Dominicaanse Republiek, maar zij was helaas te sterk. Frankrijk won vervolgens van Dominicaanse Republiek, dus geen herkansing.
René begon zijn WK met een 3-2 overwinning op Bulgarije. Vervolgens was Rafael Aghayev met 1-0 te sterk, maar omdat Rafael Aghayev in de finale kwam had René wel een herkansing. Na winst op Hongarije, Armenië en Oezbekistan ging René zaterdag op voor de 3e plaats tegen Iran! Na een spannende wedstrijd won de Iranees met 4-1 van René, en heeft René een knappe 5e plaats weten te bemachtigen op het zwaar bezette WK Senioren in Linz.

Geoffrey heeft donderdag gewonnen van Spanje, Tunesië, Oekraïne, Marokko en uiteindelijk Azerbeidzjan en stond in de finale tegen Iran. Zaterdag bleek de Iranees te sterk voor Geoffrey en werd Geoffrey Vice-Wereldkampioen op het WK in Linz!

Onze teams hebben helaas geen medailles behaald.

Het herenteam won van Kameroen, Roemenië en Bosnië maar moest zijn meerdere erkennen tegen Iran. In de herkansing was helaas Azerbeidjan te sterk, en is Nederland op een 7e plaats geëindigd.

Het damesteam won van Polen, maar verloor helaas daarna van Frankrijk. Ook het damesteam kwam in de herkansing en won in een sterke ronde van Iran. Helaas was daarna USA te sterk en eindigt ook het Nederlandse damesteam op een 7e plaats.

Foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina.

De KBN wil haar sponsors bedanken voor het mogelijk maken van deze trip, met name Dave Sijogo voor het sponsoren van de kata pakken en Nihon Sport voor het sponsoren van de trainingspakken.