Topsport

Lees hier meer over selecties, selectiecriteria, meetmomenten en onze topsportprotocollen.

Selecties en trainingen

Lees hier meer informatie over de Nationale selecties en selectietrainingen

Lees meer

Topsport documenten

Lees hier de verschillende documenten die van toepassing zijn op onze topsporters. Denk hierbij aan overeenkomsten, selectiecriteria en protocollen.

Lees meer

Puntentabellen en meetmomenten

Lees hier welke meetmomenten wij hanteren. Ook zijn hier de uitslagen van onze topsportselectie tijdens deze kwalificatie toernooien te vinden. Daarnaast vindt u op deze pagina informatie over andere toernooien vanuit de EKF, WKF en overige evenementen.

Lees meer

Dopingcontroles

Naarmate een sporter op hoger niveau actief is, bestaat de kans dat hij/zij te maken krijgt met dopingcontroles. In Nederland worden deze controles voornamelijk uitgevoerd door de Dopingautoriteit, in het buitenland kunnen sporters ook gecontroleerd worden door de Internationale Federatie, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en door de organisatie van een sportevenement.

Lees hier meer over doping, dopingcontroles en de rechten en plichten van sporters op dit gebied.

Lees meer

Matchfixing

De KBN is als bond zijnde lid van NOC*NSF en heeft daarbij het integriteitsprotocol omarmt. Samen met sportbonden en deskundigen heeft NOC*NSF een integrale visie en aanpak op de integriteit van de sportsector ontwikkeld die momenteel uitgevoerd wordt. De KBN wil verder professionaliseren richting de Olympische Spelen van 2020, met als gevolg dat de KBN haar dopingreglementen heeft aangepast. Nu is besloten dat de KBN de professionalisering wilt uitbreiden door aan te sluiten bij de NOC*NSF reglementen betreft Matchfixing. Matchfixing is het manipuleren van wedstrijdresultaten, oftewel wedstrijdvervalsing.

Lees meer