eTournament

Helaas hebben we nog steeds te maken met het coronavirus, en kunnen we vanwege het virus geen fysieke evenementen organiseren. Om toch bezig te blijven met karate is er een nieuw soort evenement opgezet: het eTournament! Het eTournament is een digitaal evenement waarbij de karate uitvoering wordt beoordeeld op basis van ingestuurde filmpjes.

Karateka’s, jong of oud, ervaren of beginner, kunnen filmpjes insturen van hun eigen kata of kumite uitvoering, welke vervolgens wordt beoordeeld door officiële Nederlandse scheidsrechters. eTournaments maken deelnemen aan een evenement simpeler, makkelijker en goedkoper. Deelnemen kan vanuit elk deel van de wereld, zonder kosten te hoeven maken voor reis of verblijf. Strijdt tegen professionals en amateur karateka’s over de hele wereld en verbeter je vaardigheden.

Dutch Open eTournament

Van 22 juni t/m 30 juni organiseerde de KBN het eerste Dutch Open eTournament. Alle informatie over dit evenement is te vinden in het bulletin.

De resultaten zijn hier te bekijken

Bekijk hier de loting

Het tijdschema is hier te zien

De kosten voor deelname aan dit eTournament bedragen €10,00 per inschrijving. Dit toernooi bestaat uit verschillende categorieën, onderverdeeld bij geslacht en leeftijd. Het aantal deelnemers per categorie zal niet groter zijn dan 32.

Hoe werkt het?

Om te kunnen registreren voor het eTournament heb je een team/club account nodig op het Sportdata Karate systeem, welke ook kan worden gebruikt als een individueel account. Gebruikers die al een team/club account hebben kunnen dit account hergebruiken. Hiermee kun je ook alle deelnemersprofielen hergebruiken. Gebruikers die nog geen account hebben kunnen zich registreren met een team/club account via deze link.

Om te registeren, volg de volgende stappen:

 1. Log in met je account
 2. Controleer of de team en deelnemersgegevens correct en up-to-date zijn
  • Update deze gegevens of voer nieuwe gegevens in
 3. Zoek in de evenementenkalender het evenement waarvoor je je wilt registeren en klik op de “Registration” button bij het evenement
 4. Op de registratiesite zie je de functie om een nieuwe deelnemer toe te voegen
 5. Registreer de deelnemers voor het evenement.

Volg onderstaande stappen om een video URL te uploaden:

 1. Log in met je account
 2. Selecteer het evenement op je dashboard
 3. Klik op “Open Matches”
 4. Klik op “My Open Matches” en vind de juiste wedstrijd
 5. Klik op het upload icoon bij de wedstrijd
 6. Klik op “Upload Video URL”
 7. Voeg de URL in en klik op “Test”
 8. Klik op “Submit” om de video in te dienen.

Bekijk hier handige instructiefilmpjes voor:

Overige links: