Op zaterdag 20 februari a.s organiseren de studenten van de opleiding Assistent KarateLeraar een Online Bijscholingsdag voor karateleraren (en een ieder die zich leraar voelt!)

Op zaterdag 20 februari nemen vier enthousiaste, deskundige sprekers u mee langs actuele en leerzame thema’s die leven binnen het karate: hoe houd ik mijn leerlingen (en mezelf) in beweging tijdens deze lockdown? Wat is er de afgelopen decennia veranderd binnen de wedstrijdsport? Op welke manier kan ik judo toepassen binnen het karate-do? Deze vragen en meer passeren de revue tijdens deze bijscholingsdag. En wie weet… wordt u zelfs wel uitgedaagd om achter de computer in beweging te komen!

De webinars vinden online plaats via MS Teams

Het is mogelijk om de hele middag deel te nemen, of één of meerdere webinars. Het eerste webinar start om 12:3 uur, elk uur wordt er gewisseld van spreker, de bijscholingsdag is rond 16:30 uur afgelopen.

Agenda: 

12:30 – 13:30 uur  Akkie Muilwijk: Het gebruik van judo in karate-do

13:30 – 14:30 uur  Annelies Bouma: Motivatie en thuis trainen

14:30 – 15:30 uur  Pierre Drachman:  Karate Jutsu

15:30 – 16:30 uur  Raymond Snel: Ontwikkeling van de wedstrijdsport: van vroeger tot nu

Link naar de online bijscholing

Sprekers

Het gebruik van judo in karate-do

door

Akkie Muilwijk (4e dan karate, 3e dan judo)

Judo en karate is Akkie Muilwijk als kind van twee budosportschoolhouders met de paplepel ingegoten. Na vele succesvolle jaren op én naast de tatami, werkt Akkie sinds 2012 fulltime als trainer-coach bij de JudoBond Nederland waar hij al veel judoka’s heeft begeleid naar een plek op nationale en internationale podia. 

Tijdens zijn interactieve webinar laat Akkie samen zijn vrouw Deborah (2e dan karate) je op een praktische manier kennismaken met de veelzijdige toepassingen van judo in het traditionele en wedstrijdkarate: onder meer de rol van Uke, judoprincipes en richtingen bij het werpen en het verschil tussen vegen en lomp schoppen komen uitgebreid aan bod. Een seminar om niet te missen!

Motivatie en thuis trainen

door

Annelies Bouma (6e dan karate, 1e dan judo, 1e dan jiu-jitsu)

Nadat Annelies in 1975 haar eerste stapjes op de tatami zette voor een proefles karate was ze verkocht! Na een succesvolle wedstrijdcarrière met vele nationale, internationale, Europese- en Wereldkampioenschappen, is Annelies ruim acht jaar bondstrainer- en coach geweest voor de Nationale jeugdselectie. Tot op de dag van vandaag is Annelies wekelijks in de dojo te vinden als de judo- en karatejuf, én om zelf fit te blijven. 

Als geen ander weet Annelies hoe belangrijk het is om elke week voor jezelf te kunnen trainen. In dit sportieve webinar – het dragen van sportkleding wordt van harte aanbevolen! –  zal ze dan ook dieper ingaan op (praktische) vragen die met thuis trainen en motivatie te maken hebben: hoe motiveer ik mezelf en mijn leerlingen? Hoe kan ik thuis trainen? Wat is de beste aanpak? – Wil jij ook weten hoe je van deze lockdown het beste kan maken? Zet dit seminar dan snel in je agenda!

Karate Jutsu

door

Pierre Drachman (7e dan karate, 3e dan Jiu-Jitsu)

Rond het begin van de twintigste eeuw maakte het karate een overgang van karate-jutsu naar karate-do. Het achtervoegsel do impliceert dat karate-do een pad naar zelfkennis is, terwijl het achtervoegsel jutsu juist verwijst naar technieken die worden beoefend om praktisch toe te kunnen passen in het dagelijks leven.

Deze praktische toepassingen van het karate zijn voor spreker Pierre Drachman gesneden koek. Als docent gevaarsbeheersing bij de Nationale Politie traint hij onder meer aanhoudingstechnieken en zelfverdedigingsvaardigheden aan arrestatieteams en aan de mobiele eenheid.

Tijdens deze webinar zal Pierre Drachman dan ook zijn inzichten en kennis over het karate jutsu met je delen. Nieuwsgierig geworden naar de praktische toepassingen van het karate? Mis zijn webinar dan niet!

De ontwikkeling van de wedstrijdsport: van vroeger tot nu 

door

Shihan Raymond Snel (7e dan karate)

Raymond Snel is al sinds 1968 zeer actief binnen het karate, op nationaal en internationaal niveau. In 1977 sleepte hij met het kumiteteam de wereldtitel binnen in Tokyo, Japan. Daarnaast is hij jarenlang bondscoach bij de KBN geweest van de kumiteteams (junioren en senioren) en heeft hij het senioren katateam binnen de KBN gecoacht. Tot op de dag van vandaag is Raymond een bekend gezicht binnen de karatebond.

In zijn webinar zal Raymond Snel ons meenemen langs de geschiedenis van het wedstrijdkarate – van vroeger tot nu! Ben jij ook benieuwd hoe de wedstrijdsport binnen het karate zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar Raymonds verhaal? Noteer 20 februari dan snel in je agenda!

Meer informatie of vragen?