Mark Bicknell, Hojo Undo

Mark Bicknell heeft naast het Okinawa Goju Ryu karate  uitstappen gemaakt naar boksen, kobudo, grappeling en judo.  Echter dit alles in het belang van het ontwikkelen en onderzoeken van zijn Okinawa Goju-Ryu karate in overeenstemming met het doel binnen het Okinawa Goju Ryu te blijven zoeken en onderzoeken.

In januari van 2015 heeft Mark Bicknell Op Okinawa (Japan) zijn 6e dan graad gehaald onder toeziend oog van Nakamura Sensei.

Hojo Undo betekent letterlijk ‘ondersteunende oefeningen’. En wordt vaak genoemd als ‘traditionele krachttraining’.  De Hojo Undo of ondersteunende training is opgebouwd uit twee hoofdonderdelen. Krachtoefeningen en hardingsoefeningen.

In de training Hojo Undo zullen we vooral op zoek gaan naar het plezier om bepaalde oefeningen te doen, en waar je de uitdaging kunt zoeken, en hoe het je kan helpen je karate realistischer  te maken. En verbindingen maken met de Hojo Undo en de karate technieken. Aan het eind van elke training zullen we een korte uitstap maken naar de diverse Okinawaanse en niet Okinawaanse trainingsattributen die ons daarin kunnen helpen.

Ook eens een uitstapje wagen? Maak tijdens de Dag van het Karate gebruik van deze mogelijkheid.