Ledenservice

De Karate-do Bond Nederland (KBN) is de landelijke organisatie die belangen behartigt voor alle aangesloten clubs en individuele leden. De KBN organiseert toernooien op verschillende niveaus, biedt talenten mogelijkheden tot het bereiken van de karatetop, verzorgt opleidingen van Dojo Assistent tot Karateleraar en leidt daarnaast ook scheidsrechters op. Daarnaast biedt de KBN de mogelijkheid om danexamen te doen.

Lid worden van de KBN

Wat betekent het KBN-lidmaatschap voor u:

  • De KBN is de enige door VWS en NOC*NSF erkende karatebond in Nederland

  • De KBN is aangesloten bij de Europese Karate Federatie (EKF) en de Wereld Karate Federatie (WKF)

  • De KBN leidt leraren op conform de normen van Academie voor SportKader (ASK) en NOC*NSF

  • Bij de KBN kunt u examen doen voor dangraad (zwarte band-)examens

  • KBN zendt topsporters naar EK’s en WK’s karate

  • KBN is de organisator van de Nederlandse en Open Nederlandse kampioenschappen

  • KBN vormt een paraplu voor alle karatestijlen

  • De KBN organiseert breedtesport activiteiten lokaal en landelijk
  • De KBN organiseert cursussen en trainingen met thematische verdieping

Als alle karateka’s zich in Nederland sterk maken in één overkoepelende bond, kan de KBN méér doen; meer stages voor leden organiseren, meer breedtesportactiviteiten ontwikkelen zoals competities, onze sport promoten en meer topsportkarateka’s opleiden en naar het buitenland uitzenden.

Verschillende lidmaatschappen

Welk lidmaatschap is voor u het beste, het vrienden- of het gewone lidmaatschap? Op deze pagina staan alle voordelen per lidmaatschap op een rij, zodat u een duidelijk beeld kan krijgen welk lidmaatschap het beste bij u past.

Bent u sympathisant van karate, ouder, opa/oma van een (top) karateka, maar beoefend u zelf niet actief karate? Dan is het vriendenlidmaatschap echt iets voor u! U krijgt hiermee korting bij verschillende evenementen en steunt de KBN om karate op de kaart te zetten.

Bent u actief karateka, wilt u (misschien later) aan officiële KBN wedstrijden mee doen, verdieping krijgen tijdens clinics op de Dag van het Karate, deelnemen aan workshops of trainingen of opgaan voor de zwarte band? Wordt dan lid van de KBN.

Ledenservice lidmaatschappen

KBN lidmaatschappen

Welk lidmaatschap is voor u het beste, het vrienden- of het gewone lidmaatschap? Hieronder staan alle voordelen per lidmaatschap op een rij, zodat u een duidelijk beeld kan krijgen welk lidmaatschap het beste bij u past.

Contributies

Met ingang van 1 januari 2024 bedragen de contributies voor een lidmaatschap bij de Karate-do Bond Nederland als volgt.

Contributie-groep Contributie 2024 KBN-paspoort eenmalig KBN-paspoort + contributie 2024
T/m 10 jaar € 17,00 €13,75 € 30,75
11 t/m 15 jaar € 34,00 €13,75 € 47,75
Vanaf 16 jaar € 45,00 €13,75 € 58,75
Vereniging € 151,00
Vriend € 12,00

Scholen met minder dan 10 leden aangesloten bij de KBN, betalen per “missend” lid het junioren tarief (€33,00).

Dit zijn de prijzen die gelden voor betaling per Automatische Incasso. De contributie wordt elk jaar in januari geïnd via onze ledenadministratie.  De contributie is altijd voor een heel jaar geldig, dus van 1 januari t/m 31 december. Bekijk hier het nieuwsbericht van het KBN bestuur over de contributies voor het lopende jaar en de bijbehorende administratiekosten.

Aanmelden voor het KBN lidmaatschap gaat gemakkelijk door hier te klikken.

Aanmelden lidmaatschap

Aanmelden lidmaatschap

Het lidmaatschap bij de KBN loopt altijd per kalenderjaar. Online aanmelden bij de KBN kan gemakkelijk digitaal via onze website.

Lidmaatschap opzeggen

Lidmaatschap opzeggen

Het lidmaatschap van de KBN kun je schriftelijk en uiterlijk één maand voor het eind van het kalenderjaar (dus vóór 1 december) opzeggen. Vul hiervoor het opzeggingsformulier in, of regel je opzegging online.

Ledenadministratie

Ledenadministratie

Vanaf 1 januari 2019 is de KBN overgestapt op een nieuwe ledenadministratie, te weten ClubCollect. Dit is een online tool die onder andere een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken en herinneringen, en het verwerken van betalingen.

Meer informatie of vragen?