Topsport2020-09-23T13:26:32+00:00

Project omschrijving

Topsport

Lees hier meer over selecties, selectiecriteria, meetmomenten en onze topsportprotocollen.

Selecties en trainingen2020-10-19T13:46:54+00:00

Hier vindt u alle informatie over de verschillende Nationale Selecties en selectietrainingen.

Kumite

Kumite Jeugd

Onder leiding van René Smaal.

 • Data:
 • Locatie: Theo Meijer Sport, Plantageweg 6, 3833 AZ Leusden. Zaal = Tennisbaan 4

Aanmelden voor de trainingen is verplicht! Heb je geen mail gehad over de training? Mail dan naar info@kbn.nl.

Kumite U16 – U18

Onder leiding van Geoffrey Berens, Virgil Fisser en bondstrainers

 • Data: Elke zondag van 12:00u tot 14:00u. Bekijk hier het overzicht van alle kumite trainingen.
 • Locatie: Theo Meijer Sport, Plantageweg 6, 3833 AZ Leusden. Zaal = Budo 1

Aanmelden voor bovenstaande trainingen is verplicht! Heb je geen mail gehad over de training? Mail dan naar info@kbn.nl.

Kumite U21 & Senioren

Onder leiding van Geoffrey Berens, Ulrich Smeins en bondstrainers

 • Data: Elke zondag van 09:30u tot 11:30u. Bekijk hier het overzicht van alle kumite trainingen.
 • Locatie: Theo Meijer Sport, Plantageweg 6, 3833 AZ Leusden. Zaal = Budo 1

Aanmelden voor bovenstaande trainingen is verplicht! Heb je geen mail gehad over de training? Mail dan naar info@kbn.nl.

Kata

De kata trainingen zullen worden opgesplitst in jeugd/cadetten en senioren. Contact/vragen via almir.skrijelj@kbn.nl.

Kata Senioren

 • Data: Bekijk hier het overzicht van alle kata selectie trainingen.

Kata Jeugd/cadetten

 • Locatie: Budo Hans Roos, Burgemeester Diepenhorstsingel 4, 3261 ED Oud-Beijerland
 • Tijd: 10:00 – 12:00u
 • Data: Bekijk hier het overzicht van alle kata selectie trainingen.

Aanmelden voor bovenstaande trainingen is verplicht! Heb je geen mail gehad over de training? Mail dan naar info@kbn.nl.

Documenten

Voor de meetmomenten voor kata, klik hier.

Topsportdocumenten2020-07-08T12:01:36+00:00

Lees hier de verschillende documenten die van toepassing zijn op onze topsporters. Denk hierbij aan overeenkomsten, selectiecriteria en protocollen.

Documenten Topsport

Kumite

Zie hier de nieuwe selectiecriteria voor de Nationale Kernploeg(en) kumite.

Hieronder staan de nieuwe selectiecriteria voor de eindtoernooien (E(J)K, W(J)K en de Olympische Spelen) in de kumite discipline.

Kata

 • Kijk hier voor de kata meetmomenten.
 • Bekijk de selectiecriteria voor kata via dit document.

Algemeen

 • Bekijk hier het aanvraagformulier voor een NOC*NSF Talentstatus. Meer informatie kan worden opgevraagd bij de bondscoach.
 • Let op! Voor 2019 zijn nieuwe wedstrijdregels van toepassing, lees deze hier.
Meetmomenten2020-07-16T14:55:17+00:00

Lees hier welke meetmomenten wij hanteren. Daarnaast vindt u op deze pagina informatie over andere toernooien vanuit de EKF, WKF en overige evenementen.

Meetmomenten

Hieronder vindt u informatie over de meetmomenten en kwalificatietoernooien.

Kumite:

 • Klik hier voor de meetmomenten 2019 en EK 2020.
 • Bekijk hier de nieuwe meetmomenten voor het EJK 2020.
 • De vernieuwde puntenverdelingen zijn hieronder te vinden.
  • Jong Oranje.
  • Senioren.

Kata:

 • Kijk hier voor de kata meetmomenten.
 • Bekijk de nieuwe selectiecriteria voor kata via dit document.

Meetmomenten en kwalificatietoernooien worden door de bondscoaches voorgedragen.

Wij willen u er op attenderen dat het bijhouden van punten mensenwerk is en blijft. Wij willen daarom sporters en trainers van harte oproepen om het ons te laten weten wanneer er fouten in de tabel zijn geslopen. LET OP: er is een nieuw e-mailadres aangemaakt speciaal voor eventuele fouten en/of vragen over de puntentabellen, dit is puntentabellen@kbn.nl.

Overige toernooi informatie
2019

 • Informatie vanuit de WKF voor de ranking kan hier worden gevonden.
 • Naast meetmomenten van de KBN zijn er nog andere toernooien vanuit de WKF en EKF. Deze zijn te vinden op de WKF kalender.

2020

 • Klik hier voor nieuws van de WKF over karate op de Olympische Spelen van Tokyo 2020.
 • Klik op de volgende links voor meer informatie betreft Tokyo 2020:
  • Kwalificatieproces.
  • Flow chart.
  • Samenvatting.
  • FAQ.
  • Olympisch Kwalificatie Toernooi (NIEUW).
Dopingcontroles2020-07-08T12:08:24+00:00

Naarmate een sporter op hoger niveau actief is, bestaat de kans dat een karateka te maken krijgt met dopingcontroles. In Nederland worden deze controles voornamelijk uitgevoerd door de Dopingautoriteit, in het buitenland kunnen sporters ook gecontroleerd worden door de Internationale Federatie, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en door de organisatie van een sportevenement.

Lees hier meer over doping, dopingcontroles en de rechten en plichten van sporters op dit gebied.

Dopingcontroles

Op www.dopingautoriteit.nl is veel informatie te vinden over doping, dopingcontroles en de rechten en plichten van sporters op dit gebied. Sporters moeten in ieder geval rekening houden met de volgende zaken:

De dopinglijst
Een sporter is altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in zijn of haar lichaam bevindt. Het is daarom van belang altijd goed te controleren of middelen die gebruikt worden op de dopinglijst voorkomen. Of het nu gaat om iets dat door een arts wordt voorgeschreven of om een middel dat bij de drogist wordt gekocht: in beide kunnen dopinggeduide stoffen voorkomen. Kijk voor meer informatie op: www.dopingautoriteit.nl/dopinglijst

Medicijngebruik en dopingcontroles
Komt het dan toch voor dat een sporter vanwege een ziekte of aandoening iets moet gebruiken wat op de dopinglijst staat, dan moet hiervoor dispensatie worden aangevraagd. Sporters die voornamelijk actief zijn op nationaal niveau, kunnen dit doen via Geneesmiddelen Dispensatie Sporter. Sporters die (ook) op internationaal niveau actief zijn, moeten in sommige gevallen dispensatie aanvragen bij hun Internationale Federatie. Voor vragen omtrent dispensatie kan contact opgenomen worden met naam betrokkene sportbond/bondsarts.

Doping in je vitaminepil?
In het verleden is gebleken dat voedingssupplementen vervuild kunnen zijn met dopinggeduide stoffen die niet op het etiket vermeld staat. Sporters kunnen hierdoor positief testen, zonder dat ze wisten dat ze een dopinggeduide stof gebruikten. Om de kans op zo’n onbedoelde positieve dopingcontrole te verkleinen is het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport ontwikkeld, kortweg het NZVT. Sporters die wel voedingssupplementen willen gebruiken doen er goed aan te kiezen voor NZVT-goedgekeurde voedingssupplementen.

De dopingcontroleprocedure
De dopingcontroleprocedure wordt hier stap voor stap uitgelegd, zodat sporters en begeleiders op de hoogte zijn van de gang van zaken en hun rechten en plichten op dit gebied.

Sportergegevens en Whereabouts
Sporters die in de Testing Pool voor dopingcontroles vallen, dienen hun Whereabouts aan te leveren. Dit zijn voornamelijk sporters met een A-, B- of HP- status van NOC*NSF. Het doorgeven kan via: https://www.dopingautoriteit.nl/dopingcontroles/whereabouts

Doping Infolijn
Voor antwoorden op alle dopingvragen kan men mailen. Dit kan via: dopingvragen@dopingautoriteit.nl.
Bekijk hier de WADA dopinglijst en het Nationaal Dopingreglement.

Matchfixing2020-06-25T11:39:48+00:00

De KBN is als bond zijnde lid van NOC*NSF en heeft daarbij het integriteitsprotocol omarmt. Samen met sportbonden en deskundigen heeft NOC*NSF een integrale visie en aanpak op de integriteit van de sportsector ontwikkeld die momenteel uitgevoerd wordt. De KBN wil verder professionaliseren richting de Olympische Spelen van 2020, met als gevolg dat de KBN haar dopingreglementen heeft aangepast. Nu is besloten dat de KBN de professionalisering wilt uitbreiden door aan te sluiten bij de NOC*NSF reglementen betreft Matchfixing. Matchfixing is het manipuleren van wedstrijdresultaten, oftewel wedstrijdvervalsing.

Reglement Matchfixing

Matchfixing omvat al hetgeen manipulatie van sportwedstrijden betreft. Hieronder vallen in ieder geval handelingen zoals het opzettelijk regelen, handelen of nalaten te handelen gericht op het wijzigen van de uitslagen of het verloop van sportwedstrijden. Het doel daarbij is om het onvoorspelbare karakter van een sportwedstrijd geheel of gedeeltelijk teniet te doen, om zodoende een ongerechtvaardigd voordeel voor zichzelf of derden te verkrijgen.

NOC*NSF vereist implementatie van het matchfixing reglement, zij zien het als taak om topsporters en hun begeleiders in de sport te beschermen tegen fixers en de criminele organisaties waar ze voor werken. Daarnaast vindt NOC*NSF de integriteit van sport en een eerlijk competitieverloop van groot belang.

Als iemand matchfixing vermoedt, kan hij/zij zich richten tot het bondsbestuur, de vertrouwenspersoon of de aanklager van het ISR. Het is mogelijk om anoniem aangifte te doen. Uiteindelijk komt de aangifte natuurlijk bij het ISR terecht.

Meer informatie over matchfixing is te vinden in dit document.

Meer informatie of vragen?

Neem direct contact op
Go to Top