Sportdata

Sportdata is een evenementensoftware die de KBN gebruikt voor haar (Open) Nederlandse Kampioenschappen. Sportdata regelt onder andere de online registratie, accreditatie, het scoringssysteem en resultaten.

Sportdata

De software is geaccrediteerd en wordt gebruikt door de Wereld Karate Federatie (WKF) als het officiële scoringssysteem bij Europese en Wereldkampioenschappen.

Lees hier de handleiding voor het gebruik van Sportdata. Hierin staat omschreven:

  • Het aanmelden als club bij Sportdata;
  • Het aanmelden als club voor een toernooi.

Video instructie Sportdata

Bekijk hier de video instructie.

Voor meer informatie over of hulp bij het gebruik van Sportdata, kan er contact worden opgenomen met het KBN bondsbureau via info@kbn.nl.

Sportdata
Sportdata

eTournaments

De Karate-do Bond Nederland wil haar karateka’s motiveren om karate te blijven beoefenen, ook in coronatijd. Sportdata heeft een nieuwe manier van online sport competitie geïntroduceerd, genaamd “eTournaments”. eTournaments veranderen de manier van wedstrijden in Martial Arts evenementen compleet. eTournaments maken deelnemen aan een evenement simpeler, makkelijker en goedkoper. Deelnemen kan vanuit elk deel van de wereld, zonder kosten te hoeven maken voor reis of verblijf. Strijdt tegen professionals en amateur karateka’s over de hele wereld en verbeter je vaardigheden. Het eTournament is een digitaal evenement waarbij de karate-uitvoering wordt beoordeeld op basis van ingestuurde video’s.

Categorieën

Bij eTournaments zijn kata en kumite categorieën.

Kata

Bij de kata categorieën draait een deelnemer een kata naar keuze (conform de katalijst) en neemt deze op. Voorafgaand aan de kata uitvoering zelf zegt de deelnemer zijn/haar naam, en laat de Match Code zien.

Bekijk hier een voorbeeldvideo van een kata inzending.

Kumite

Fysiek contact maken met een partner was lange tijd niet mogelijk. Daarom is er voor kumite een alternatieve methode bedacht, waarbij een deelnemer zijn/haar kumite technieken laat zien richting een ‘target‘. Voorbeelden van een target zijn een bal op een stok zijn, een hangende bal, of een staande dummy.

Toegestane technieken zijn alle jodan technieken. Schijnbewegingen zijn ook toegestaan op gedan en chudan. Een kiai is toegestaan maar niet verplicht. Voor kumite worden minpunten gegeven bij contact met het target of als het target niet op hoofdhoogte hangt/staat.

Bekijk hier een voorbeeldvideo van een kumite inzending.

  • KBN selectielid Samantha van Lokven tijdens eKata
  • KBN bondscoach Ulrich Smeins tijdens eKumite

Toernooischema

Vaak wordt één dag voor de start van het evenement de loting gepubliceerd en worden alle deelnemers geïnformeerd. Een gedetailleerd tijdschema wordt gepubliceerd voor aanvang van het evenement op de Sportdata evenementenpagina.

Elke deelnemer dient voor elke ronde binnen een bepaald tijdvak de video op te nemen, te uploaden op een video platform en de URL in te dienen. Dit geeft elke deelnemer een kans de video te uploaden in verschillende tijdzones. Na de inzending wordt elke video gevalideerd om te kijken of het voldoet aan de regels. Nadat de video’s zijn gevalideerd en goedgekeurd krijgen de scheidsrechters ook een bepaald tijdvak de tijd om de video’s te beoordelen.

Voor elke ronde dien je een video op te nemen, te uploaden en in te dienen conform de regels.

Eerstvolgende KBN eTournament

Helaas hebben we ook in 2021 nog te maken met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Graag wil de KBN voor al haar leden iets leuks aanbieden. Daarom organiseren wij het Online Nederlands Kampioenschap 2021!

  • Gratis deelname voor alle KBN leden
  • Alle prijswinnaars krijgen een beker en 20 tot 40% korting bij Hayashi Nederland
  • Alle deelnemers krijgen een certificaat en 10% korting bij Hayashi Nederland

Bij dit e-NK hanteren we:

  • Kata en Kumite categorieën voor jeugd vanaf 4 jaar t/m masters (35 jaar en ouder)
  • Speciale categorieën voor beginners en I-Karate
  • Eén matchcode en vooraf uploaden van de video’s om wedstrijdproces te versnellen

Registreren kan via Sportdata.

Meer informatie of vragen?