Danexamens voor jeugd

Vanaf mei 2019 hebben wij, speciaal voor onze jeugdleden, het KBN danexamen voor jeugd. Vanaf december 2019 zullen ook de 14 jarigen deelnemen aan het KBN jeugd examen, vanaf 15 jaar kan men deelnemen aan het reguliere eerste dan examen.

Voor dit examen zijn speciale voorwaarden, te weten:

  • Minimaal 3 aaneengesloten volle jaren KBN-lid te zijn
  • Minimaal een ½ jaar in bezit van de 1e Kyu
  • Minimale leeftijd is 12 jaar

Alle bij de KBN aangesloten platformen bieden de optie voor het jeugdexamen aan. Het is aan het desbetreffende stijlplatform om een examenprogramma te schrijven en/of het huidige programma voor eerste dan waar nodig aan te passen, er is geen algemeen eerste dan jeugdexamen.

Karateka’s die slagen voor het KBN danexamen voor jeugd krijgen een jeugd diploma en een jeugd zwarte band, te herkennen aan de witte ‘J’. Karateka’s met een jeugd eerste dan mogen, net als de reguliere geslaagden voor eerste dan, examen doen voor tweede dan bij de minimale leeftijd van 17 jaar.

Karateka’s die zijn geslaagd voor het jeugdexamen hoeven dus niet opnieuw examen te doen voor de reguliere eerste dan, en mogen vanaf 15 jaar ook een reguliere zwarte band (dus zonder witte ‘J’) dragen. Deze band kan bij de KBN worden besteld voor €20,-. Er wordt geen regulier eerste dan diploma verstrekt.

Danexamens voor jeugd

Meer informatie of vragen?