Jan Scholte Albers en Michel Edel geslaagd voor EKF Kata Judge B

Afgelopen weekend werden de EK voor regioteams 2016 gehouden in Istanbul, Turkije.

Aan dit toernooi werd door één team uit Nederland deelgenomen, te weten Team Rotterdam, het dames cadetten/junioren kumiteteam van Unity’99, bestaande uit Tanya Izelaar, Alyssa van Wijgerden en Melissa van Oudenaarden. De dames wisten de eerste ronde te winnen met 2-0 van een team uit Turkije maar moesten daarna hun meerdere erkennen in een team uit Bosnië Herzegovina. Dit team werd daarna uitgeschakeld waardoor er helaas geen herkansing was voor Team Rotterdam. Helaas geen prijs, maar wel weer een mooi leermoment voor de dames van Unity’99.

Tijdens het toernooi werd ook examen gedaan, en wel door de Nederlandse scheidsrechters Jan Scholte Albers en Michel Edel. Zij gingen op voor EKF Kata Judge B.

Het examen bestond o.a. uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte Eigen Vaardigheid en technische kennis. Na het theoriegedeelte waarin Jan en Michel maar liefst een 100% score behaalden, is ook het praktijkgedeelte naar volle tevredenheid afgelegd, waardoor Jan Scholte Albers en Michel Edel zich nu EKF Kata Judge B mogen noemen.

Uiteraard is de KBN heel erg trots op deze twee nieuwe Kata Judges B en wij willen bij dezen Jan en Michel dan ook van harte feliciteren met dit mooie resultaat. Een woord van dank ook voor Jaap Smaal die de heren in dit traject heeft begeleid.