G-karate

Dat sporten leuk en belangrijk is, dat wisten we al. Maar sporten wordt ook steeds leuker en belangrijker voor mensen met een beperking. Dat geldt ook voor karate. Een aantal sportscholen en leraren in Nederland zijn al bezig met (een vorm van) G-karate. Hans Harthoorn doet daarom de volgende oproep:

“G-Karate-do bij de KBN”
Graag willen we weten wie er in Nederland reeds bezig is met Karate-do voor mensen met een beperking. Hierbij valt te denken aan een fysieke (lichamelijke) beperking, visuele beperking (blind, slechtziend), verstandelijke beperking en sociaal-emotionele beperking (autisme, ADHD e.d.). Uit deze inventarisatie willen we komen tot adviezen en richtlijnen met betrekking tot specifieke wedstrijdvormen, exameneisen e.d. We weten dat al veel mensen hiermee bezig zijn en komen ze ook al tegen op het bijzonder danexamen.

U kunt uw reactie sturen naar info@kbn.nl

 

Met vriendelijke groeten,

J.A. (Hans) Harthoorn

Coördinator danexamens en promoties

 

Het bestuur van de KBN sluit zich aan bij de oproep van Hans Harthoorn en wil, na genoemde inventarisatie, graag het gesprek aangaan om te kijken naar mogelijkheden om deze doelgroep een podium te bieden.