Coronatoegangsbewijs

Op binnen- en buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht:

  • Bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals bij lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
  • voor publiek bij amateursport vanaf 18 jaar.

Het CTB krijg je als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Testen voor een sportactiviteit kan onder andere via Testen voor Toegang. Sporters kunnen kiezen voor de optie “zelf sporten”, voor publiek kan worden gekozen voor “toeschouwer sportactiviteit”.

CTB controle

De controle op het CTB vindt plaats bij de ingang van de binnensportlocatie. We adviseren verenigingen in overleg te treden met de beheerder of eigenaar van de sportlocatie, om duidelijke afspraken te maken wie de controle uitvoert. Als de vereniging eigenaar is van de sportlocatie, is de vereniging zelf verantwoordelijk voor de controle. De controle op CTB kan op sommige momenten extra drukte opleveren. We vragen verenigingen hierop te anticiperen door extra capaciteit in te zetten en mensen vooraf te informeren over de controle en toegang.

Om het coronabewijs van bezoekers en leden te kunnen scannen, is de CoronaCheck Scanner-app nodig. De CoronaCheck Scanner-app kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android).

De check op het coronatoegangsbewijs kan door het coronatoegangsbewijs te scannen en het ID-bewijs van de persoon te vergelijken met de gegevens van de scan. Deze gegevens zijn altijd 3 van deze 4:

  • De eerste letter van de voornaam; en/of
  • De eerste letter van de achternaam; en/of
  • De geboortedag; en/of
  • De geboortemaand.

Daarnaast vindt er ook direct een check op coronagerelateerde gezondheidsklachten plaats.

De check op het coronatoegangsbewijs is voldaan wanneer:

  • de scanner groen kleurt; en
  • het ID overeenkomt; en
  • de bezoeker geen gezondheidsklachten heeft.

CoronaCheck Scanner is te gebruiken op alle iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer). Ook heeft de telefoon een werkende camera nodig.

Let op: bij een telefoon met lage kwaliteit camera kan het zijn dat het scannen van papieren CoronaCheck QR-codes moeilijk gaat. Probeer het scannen van QR-codes daarom eerst uit. Daarvoor is het mogelijk om de demo QR-codes te gebruiken.

Meer informatie over het scannen en het gebruik van de Coronacheck-app is hier te vinden.

Vanaf 25 februari komt het coronatoegangsbewijs te vervallen.