Laden Evenementen

Nederlandse karateka’s Lynn Snel en Brian Timmermans zijn geselecteerd voor de World Games 2022 in Birmingham (VS)! Lynn zal deelnemen in de categorie kumite dames -61kg, Brian komt uit in de categorie kumite heren -84kg.

De World Games zijn een multi-sport evenement dat wordt georganiseerd met de support van het IOC. Er worden maar liefst 3,600 atleten uit 100 landen verwacht die deel zullen nemen aan een van de 34 sporten.

Karate

De WKF heeft 96 karateka’s geselecteerd om deel te nemen aan dit prachtige evenement. De karatewedstrijden vinden plaats op 8 en 9 juli 2022 in het Birmingham-Southern College.

Lynn (-61kg) zat in de poule met Dahab Ali (Egypte), Christina Klinepeter (VS) en Anita Serogina (Oekraïne). Lynn speelde haar eerste partij tegen de Egyptische Ali 2-2 gelijk. Tegen Ania Serogina uit Oekraïne verloor Lynn nipt met 1 – 3, en van de Amerikaanse Christine Klinepeter won Lynn met maar liefst 9-0. Helaas was dit net niet genoeg voor een plekje in de halve finale. Lynn eindigt overall op een knappe 5e plaats! Bekijk hier het volledige wedstrijdresultaat van Lynn.

Brian (-84kg) zat in de poule met Nabil Ech-Chaabi (Marokko) en Youssef Badawy (Egypte). Brian verloor helaas nipt van de Egyptenaar Youssef Badawy met 1-0. Ook tegen de Marokkaan Nabil Ech-Chaabi verloor Brian nipt met 2-3. Helaas kwam Brian hiermee niet door de poule fase heen. Toch een knappe 5e plaats voor Brian! Zeker aangezien hij slechts één week voor tijd hoorde dat hij mocht afreizen naar de World Games in Birmingham. Bekijk hier het volledige wedstrijdresultaat van Brian.

Bekijk de karatewedstrijden vanaf minuut 14!

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant