Laden Evenementen

Van 26 t/m 30 oktober 2022 vinden in Konya, Turkije, de Wereld Kampioenschappen Karate voor cadetten, junioren en u21 plaats. De KBN heeft 19 sporters geselecteerd om aan dit WJK deel te nemen! De selectie bestaat uit 17 kumite sporters, en 2 kata sporters.

Zondag 30 oktober

Sebastiaan wint het brons bij de WJK in Konya!

Vandaag vocht Sebastiaan zijn bronzen medaille wedstrijd in de categorie -75kg. Sebastiaan vocht tegen de Egyptenaar Mahmoud, die eerder dit jaar brons won bij de Series A in Caïro. Na een prachtige wedstrijd wint Sebastiaan overtuigend brons met 4-1!

Zaterdag 29 oktober

Thomas wordt tweede van de Wereld in zijn categorie bij het WJK!

Vandaag vocht Thomas zijn finale in de categorie -57kg! Thomas vocht tegen de Egyptenaar Mohamed, die op dit moment nr. 2 in de WKF ranking -57kg is. De Egyptenaar was 5e bij de Youth League in Porec, en won het goud bij de Youth League in Limassol eerder dit jaar.

Helaas verloor Thomas zijn eerste WJK finale nipt met 1-0 van de Egyptenaar. Toch een onwijs knappe zilveren medaille op dit WJK voor Thomas!

Vrijdag 28 oktober

Zondag vecht Sebastiaan om het brons in de categorie -75kg!

Op dag 3 van het WJK was het de beurt aan alle u21 sporters. Er kwamen 2 dames en 3 heren in actie.

Steijn startte de dag voor Nederland tegen de Fransman Hellal. Helaas verloor Steijn met 3-1 van de Fransman, die bij de EJK in Praag nog 5e werd. De Fransman verloor daarna, waardoor Steijn geen recht had op een herkansing.

In de categorie -75kg kwam Sebastiaan in actie. Zijn eerste partij won hij van de Portugees Fernandes met 1-0. In de tweede ronde won Sebastiaan op hantei van Noord Macedonië. De derde ronde won Sebastiaan met 4-3 van de Fransman Elguir, die bij het EJK in Praag nog het brons won. In de kwartfinale stond Sebastiaan tegen de Turk Yugur, die bij de Series A in Kocaeli de 2e plaats behaalde. Helaas verloor Sebastiaan deze partij nipt met 6-5. De Turk kwam in de finale, waardoor Sebastiaan recht had op een herkansing. In de herkansing won Sebastiaan met 2-1 van Japan, en dus mag hij op voor het brons! Zondag vecht hij om het brons tegen de Egyptenaar Mahmoud.

Lyana maakte haar debuut op het WJK in de categorie -55kg. Zij vocht in haar eerste partij tegen de Colombiaanse Cano. Helaas verloor ze deze partij met 4-1, en had ze geen recht op een herkansing.

Vervolgens kwam Justin aan de beurt in de -84kg. Na een spannende partij verloor Justin zijn partij helaas op senshu met 6-6 van Irak. Irak verloor in de volgende ronde, waardoor Justin geen recht had op een herkansing.

Als laatste was Robin aan de beurt in de +68kg. In haar eerste partij trof ze de Oekraïense Podvalna. Helaas verloor Robin met 3-2 van de Oekraïense, en had ze geen recht op een herkansing.

Woensdag 26 oktober

Het WJK begint goed: Thomas Krijnen plaatst zich voor de finale in de categorie kumite cadetten -57kg!

De eerste wedstrijddag van het WJK in Konya begonnen met de kata wedstrijden. Voor Nederland kwamen twee kata deelnemers in actie.

Lisa kwam namens Nederland als eerste in actie. Met de kata Unsu behaalde ze een mooie score van 22.28 punten. Dit was goed voor een plek in de tweede ronde! In de tweede ronde liep ze de kata Gankaku. Hiervoor kreeg ze 21.08 punten. Helaas was dit niet genoeg voor een plek in de derde ronde.

De tweede kata deelnemer was Daan. Ook hij begon met de kata Unsu, en kreeg hier 22.34 punten voor. Met deze score behaalde hij de tweede ronde! In de tweede ronde liep Daan de kata Gojushiho Dai, waar hij 22.5 punten voor keeg. Helaas was dit niet goed genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Wel twee keer een knappe tweede ronde voor de kata deelnemers!

Daarna was het de beurt aan Thomas (-57kg). In de eerste ronde versloeg hij de Portugees Valongo met 3-0, en daarna Ingloy uit Thailand met 3-1. De derde ronde won Thomas op hantei van Kosovo. In de kwartfinale won Thomas met 4-2 van Gori uit Algerije, en de halve finale met 4-4 op senshu van Spanje! Na een prachtige winstreeks staat Thomas zaterdag in de finale tegen Egypte!

Robin (+54kg) debuteerde op het WJK. Ondanks enkele mooie scores verloor ze haar eerste partij met 4-2 van Israël. Helaas verloor de Israëlische, dus geen herkansing voor Robin.

De laatste op de tatami was Basem (+70kg). Helaas verloor hij zijn eerste ronde van Nemanja Jelicic uit Bosnië en Herzegovina met 4-1. Omdat de Bosniër verloor, had Basem geen herkansing meer.

Donderdag 27 oktober

Op dag 2 van het WJK waren alle kumite junioren en de cadetten -47kg aan de beurt:

Alyssia beet de spits af in de categorie cadetten -47kg. Helaas verloor ze met 2-0 van de Belgische Yuksektepe. De Belgische verloor de ronde erna, waardoor Alyssia geen recht had op een herkansing.

Ricardo (-76kg) vocht in de eerste ronde direct tegen de huidige Europees kampioen. Na een spannende partij werd er onterecht een punt toegekend aan de Turk. Na een protest werd dit teruggedraaid, maar verloor Ricardo helaas op hantei. De Turk verloor later, waardoor Ricardo geen herkansing kreeg.

In de categorie -61kg was het de beurt aan Niek. Hij won zijn eerste partij overtuigend met 6-3 van de Braziliaan Oliveira. Helaas raakte Niek geblesseerd, waardoor hij zijn tweede partij niet optimaal kon vechten. Hij verloor deze partij helaas, en had geen recht meer op een herkansing.

Daarna mocht Kai (-55kg) de tatami betreden. Hij vocht in zijn eerste partij tegen de Roemeen Dragulin. Helaas verloor Kai deze partij, en verloor de Roemeen in de kwartfinale. Daardoor had Kai geen herkansing meer.

Sennah (-53kg) vocht haar eerste partij op het WJK tegen de Iraanse Saeidabadi. Helaas verloor Sennah de partij, en verloor de Iraanse later van Italië. Sennah had daardoor geen recht meer op een herkansing.

Vervolgens was Ashley aan de beurt in de categorie -59kg. Zij vocht een sterke eerste partij, en won met 2-0 van Griekenland. In de tweede partij won Ashley op hantei van de Braziliaanse Orikava. Helaas verlies Ashley de volgende partij van de Italiaanse. De Italiaanse verliest in de halve finale, waardoor Ashley geen recht had op een herkansing.

In de categorie +59kg was het de beurt aan Jenna. Haar eerste partij won ze van Litouwen met 2-0. Vervolgens verslaat ze de Oekraïense Rusu met 3-2. In de derde ronde stapte Jenna helaas één keer teveel buiten de mat, waardoor haar tegenstandster won. Deze Marokkaanse verliest helaas in de halve finale, waardoor Jenna geen recht had op een herkansing.

Daarna maakte Mika zijn debuut op het WJK in de categorie +76kg. In de eerste partij verliest hij helaas op hantei van de Bosniër Halilovic. De Bosniër verloor in de kwartfinale, waardoor Mika geen herkansing had.

De laatste Nederlandse was lichtgewicht Samina (-48kg). Samina wint haar eerste partij overtuigend met 6-0 van de Griekse Regkli. Helaas verliest ze haar tweede partij met 6-2 van Algerije. Haar tegenstandster verliest de ronde erna, waardoor Samina geen recht had op een herkansing.

De selectie

Dames

 • Alyssia Voorduin, Cadet -47kg
 • Robin Zwanenburg, Cadet +54kg
 • Samina Yalçin, Junior -48kg
 • Sennah Mamadeus, Junior -53kg
 • Ashley Kakiay, Junior -59kg
 • Jenna Telles, Junior +59kg
 • Lyana Kaewborisut, U21 -55kg
 • Robin van Wezel, U21 +68kg
 • Lisa Wu, U21 Kata

Heren

 • Thomas Krijnen, Cadet -57kg
 • Basem Kamel, Cadet +70kg
 • Kai Werff, Junior -55kg
 • Niek v.d. Weide, Junior -61kg
 • Ricardo Franken, Junior -76kg
 • Mika v. Woudenberg, Junior +76kg
 • Steijn v. Harlingen, U21 -67kg
 • Sebastiaan v. Teeffelen, U21 -75kg
 • Justin Kaewborisut, U21 -84kg
 • Daan Heijmens Visser, U21 Kata

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant