Laden Evenementen

Wie heeft er niet al eens met een stok lopen zwaaien of toch even naar de Japanse wapens gekeken in de budo winkel. Om maar te zwijgen over het maken van je eigen nunchaku na het kijken van films.

We trainen karate en toch zijn er veel overeenkomsten. In karate kata kom je het al tegen, werken met een bo of tegen een bo. Het kata kanku sho is hier een voorbeeld van. In kobujutsu is het niet anders, in één van de oudere bo kata, Soeishi no kon dai, zit o.a. aan het einde van het kata een mae geri.

Onze grootmeesters wisten het al. Op Okinawa wordt karate en kobujutsu nog vaak samen getraind, het was lang geleden niet anders. Grootmeesters Gichin Funakoshi en Kewa Mabuni waren er bekend mee. Wie van de eerste Kyokushin leraren trainen nog Shishi no Kon en wie heeft de boekjes van Fumio Demura met sai, tonfa etc. nog?

Kortom doe jij mee om de oude kobujutsu roots weer te ontdekken, zondag 29 oktober 09:00 is de tweede training. We gaan werken aan kihon, kata en kumitevormen en maken de link met karate. Kama of Bo hoef je niet mee te nemen, er zijn er genoeg. Alle seminars staan op zichzelf.

Voor leraren is er extra ondersteuning als zij graag kobudo als extra element willen toevoegen aan hun les.
Meld je aan via:
www.kaiten.nl/events

Locatie:

Sportschool van den Nieuwendijk

Weiteveen 29

1507ML Zaandam

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant