Laden Evenementen

Traditioneel start het nieuwe sportseizoen met de Nationale Sportweek. Dit jaar vindt de Nationale Sportweek 2021 plaats van 17 t/m 26 september. De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport, en benadrukt het belang van sport.

Juist in deze tijd is het belangrijk om te blijven sporten. Helaas blijkt uit onderzoek dat Nederlanders sinds de coronacrisis minder zijn gaan sporten. De Nationale Sportweek hoopt sport in Nederland een positieve impuls te geven, met als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen de weg (terug) te vinden naar de sportclub.

De host cities van dit jaar zijn: Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein. In deze vijf steden wordt sport tijdens de Nationale Sportweek extra belicht.

Thema

‘Sport doet iets met je’

Dat is dit jaar wederom het thema van de Nationale Sportweek.  Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: “Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. In september kan en mag hopelijk alles weer, ook voor de sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportclub te vinden.”

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant