Laden Evenementen

Op 18 juni vindt de KBN karate clinic van drs. Jan Bloem plaats! Het thema is Fundamentele Martiale Bewegingskwaliteiten

Over de clinic

Zaterdag 18 juni a.s. verzorgt Jan Bloem een unieke breedtesportclinic. Jan is natuurlijk geen onbekende in de Nederlandse vechtsportwereld. Hij geldt als topexpert op het gebied van martiale bewegingskunsten. Dit komt mede door zijn unieke combinatie van jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek.

Deze clinic geeft je inzicht in de bewegingskwaliteiten die voorafgaan aan de technieken in karate. Vaak moet je als beginner direct aan de slag met technieken als standen, stoten, trappen en weringen. Maar dit is veel complexer dan dat we denken. En het gaat dan vaak ook niet zo goed. Jan is van mening dat er een training vooraf moet gaan aan de training van techniek. Deze training moet gericht zijn op het ‘wakker’ maken van het neurodynamische (zenuwstelsel) deel van ons lichaam. De training zou ook moeten bestaan uit oefeningen die specifiek gericht zijn op het optimaliseren van het biomechanische deel van ons lichaam (spieren, pezen). Wanneer je dit doet, blijkt namelijk dat mensen technieken sneller onder de knie hebben en ze minder snel last hebben van overbelastingblessures.

Doel

Deze clinic heeft als doel je efficiënter (beter, gezonder) en effectiever (meer effect) te leren bewegen

Wat leer je?

  • Zes bewegingsoefeningen die je neurodynamische systeem ‘wakker’ maken en ontwikkelen
  • GODAI bewegingsflow (een biomechnische flow op basis van de 5 elementen)
  • Anders, kritischer, kijken naar menselijk bewegen

Voor wie?

Deze clinic is bedoeld voor iedereen die anders, beter wil leren bewegen. Dit kan dus iemand zijn met een witte band, die voelt dat er ‘iets anders moet’. Het kan ook een vijfde dan houder zijn met dezelfde ervaring. Natuurlijk is de clinic ook interessant voor lesgevers. De clinic is toegankelijk vanaf 15 jaar.

Wie is Jan Bloem?

Jan Bloem (1971) is klinisch bewegingswetenschapper, neurowetenschapper en integratief bewegingstherapeut. Hij begon met judo en later besloot hij eveneens karate te gaan beoefenen. Zijn martiale pad leidde Jan langs vele landen, leraren en stijlen. Zo traint hij nog steeds intensief Pencak Silat en hij bezit dan graden in vier verschillende karatestijlen variërend van een 1e dan Kyokushin tot een 5e dan Shotokan Ryu. Tevens is hij thuis in Krav Maga en trainde hij jarenlang Systema. Ook Chinese martiale bewegingsvormen als Yi Quan, Ba Qua, Taiji en Lui He Ba Fa werden uitvoering beoefend en bestudeerd. Ook traint hij o.a. speciale eenheden van zowel politie als defensie en heeft hij een praktijk voor Integratieve Bewegingstherapie en Coaching in Veendam. Jan is tevens als docent verbonden aan de opleidingen van de KBN.

Deelnemen aan de clinic

De kosten voor de clinic bedragen €15,00. Meer informatie over de clinic wordt per mail toegestuurd na het inschrijven. Wil jij deelnemen aan een clinic van Jan? Schrijf je dan in via onderstaande link! Vol = Vol!

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant