Laden Evenementen

De Nederlands karateka’s Brian Timmermans en Lynn Snel zijn geselecteerd voor de European Games 2023 in Krakow, Polen! Brian wint een historische zilveren medaille in de categorie tot 84 kilogram. Lynn bemachtigde een knappe 5e plaats in de categorie tot 61 kilogram.

Lees hier het persbericht over de prestaties van de Nederlandse karateka’s.

Resultaten

Lynn trapte vrijdag 23 juni de spits af om 09:00u op mat 1. Haar schema:

  • Lynn vs. Gulbahar Gozutok (Turkije). Lynn verloor haar eerste partij tegen de Turkse met 1-0.
  • Lynn vs. Reem Khamis (Duitsland). Lynn verloor haar tweede partij tegen de Duitse met 4-0 op diskwalificatie.
  • Lynn vs. Weronika Mikulska (Polen). Lynn won haar derde partij tegen de Poolse met 6-1.

Helaas eindigde Lynn niet bij de beste twee van haar poule, en ging ze niet door naar de halve finale. Toch bereikte ze met deze prestatie een knappe 5e plek!

Brian was aansluitend om 10:45u op mat 2. Zijn schema:

  • Brian vs. Khvicha Kiparoidze. Brian won zijn eerste partij tegen de Georgiër met 3-1.
  • Brian vs. Valerii Chobotar. Brian won zijn tweede partij tegen Oekraïner met 1-0.
  • Brian vs. Michele Martina. Brian verloor zijn derde en laatste poule wedstrijd van de Italiaan met 3-1.

Omdat Brian als tweede in de poule was geëindigd, plaatste hij zich voor de halve finale! Hier trof hij de Poolse vechter Michal Babos. Deze partij won Brian overtuigend met 6-1. In de finale nam Brian het op tegen Albanië. Na een spannende partij kwam Brian net te kort, en verloor hij met 3-2. Brian wint een historische zilveren medaille bij de European Games!

Karate

De European Games zijn een multi-sport evenement dat wordt georganiseerd met de support van het Europese Olympische Comités. De Europese Karate Federatie (EKF) heeft 96 sporters geselecteerd om deel te nemen aan de European Games in Polen. Er doen maar liefst 34 landen mee aan het karate evenement op de European Games! Dit is de derde keer dat karate deelneemt aan de European Games. De eerste editie was in Bakoe (2015), de tweede editie was in Minsk (2019).

De karatewedstrijden vinden plaats op 22 en 23 juni 2023 in de Bielsko-Biala Arena. 96 sporters uit twintig landen strijden op twaalf onderdelen om de medailles. Onder hen de Nederlandse Lynn Snel en Brian Timmermans. Lynn komt in actie op 23 juni om 09:00 uur, Brian is aansluitend om 10:45 uur.

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant