Laden Evenementen

Van 8 t/m 12 mei 2024 vindt in Zadar, Kroatië, de Europese kampioenschappen voor senioren & para karate plaats. De KBN heeft 13 sporters geselecteerd om hieraan deel te nemen.

Dagverslagen

Zaterdag 11 mei

Vandaag staat in het teken van de medaille wedstrijden! Brian vecht in de finale, en Ashley om het brons.

Ashley is als eerste aan de beurt, en neemt het op tegen de Turkse Yenen. Na een onwijs spannende wedstrijd wordt het helaas 2-1 voor de Turkse na een video review, en verliest Ashley de wedstrijd nipt. Toch zijn we trots op deze 5e plaats!

Daarna vecht Brian in de finale tegen Griekenland. Ook dit is een spannende wedstrijd, waarin Brian even voor komt te staan. Helaas verliest hij uiteindelijk de finale, en neemt hij de zilveren medaille mee naar huis. Na het brons van het EK afgelopen jaar en zilver op de European Games laat Brian wederom zien dat hij bij de top in zijn categorie hoort.

Vrijdag 10 mei

Als eerste zijn de kumite dames aan de beurt tegen Hongarije. Ook deze ronde winnen ze door twee van de drie partijen te winnen! Daarna staan ze in de kwartfinale tegen het thuisland Kroatië. Helaas wordt deze ronde verloren, en verliest Kroatië in de halve finales. Daardoor heeft Nederland geen herkansing.

In de middag start het Para-Karate, met Elise Reedijk als Nederlandse vertegenwoordiging. Zij start in de klasse K21: de categorie voor karateka’s met een Verstandelijke Beperking. Ze wordt tweede in haar poule, en dat betekent dat ze zich plaatst voor de wedstrijd om het brons! In haar bronzen medaille wedstrijd wint ze van de Française Odin, die op het EK 2022 en WK 2021 nog het brons won. Met deze mooie prestatie zet Elise haar zegereeks voort, want ze won op het EK 2023 én het WK 2023 ook het brons!

Donderdag 9 mei
Op dag 2 van het EK senioren kwam Samina in actie in de categorie -50kg. Helaas verliest ze haar eerste partij van de Oekraïense met 2-0.

Daarna is het de beurt aan het herenteam. Zij verliezen helaas in hun eerste ronde, en hebben geen recht op een herkansing.

Als laatste zijn de kumite dames, zij starten tegen Roemenië. Deze partij winnen ze, en dus mogen ze zich opmaken voor de vervolgronde op vrijdag.

Woensdag 8 mei
Mitchell kwam als eerste in actie bij het EK senioren. Hij draaide zijn eerste partij tegen de Belarus Maksim Bareika. Helaas had Mitchell een balansverstoring, en verloor hij zijn eerste ronde.

De eerste kumite dame was Ingrid Creemers (+68kg). Zij begon dit EK in de eerste ronde tegen de Zwitserse Fabienne Kaufmann. Helaas verloor Ingrid deze partij nipt met 2-1, en heeft ze geen recht op herkansing.

Vervolgens was het de beurt aan Issam bij de heren zwaargewichten. In zijn eerste partij tegen de Belarus Aliaksei Vodchyts komt Issam helaas net te kort, en verliest hij met 2-0.

Robin van Wezel komt daarna in actie tegen de Servische Tamara Zivkovic. Ze wint de eerste partij knap met 3-2, maar verliest in ronde 2 van de regerend Europees Kampioene Elena Quirici. In de herkansing verliest Robin haar partij tegen Bosnië nipt met 4-5. Toch een knappe 7e plek voor Robin op dit EK senioren!

Daarna is het de beurt aan Brian Timmermans (-84kg). In de eerste ronde treft hij de huidige nr. 3 van het afgelopen WK, Valerii Chobotar uit Oekraïne. Brian wint deze spannende partij op scheidsrechtersbeslissing (3-1 na een stand 0-0). Vervolgens wint hij van Cyprus (2-0) en Azerbeidzjan (3-1). In de spannende halve finale wint Brian op senshu, en staat hij in de finale van het EK!

Ashley was als laatste dame aan de beurt. Zij trof in de eerste ronde de Oekraïense Anita Serogina, de huidige nr. 3 van de ranking én zilveren medaille winnares van het EK vorig jaar. Na een spannende partij won Ashley met 5-4! In de tweede ronde verloor ze helaas van de Slowaakse Suchankova, de huidige Europees kampioene. Gelukkig kreeg Ashley herkansing, waarin ze achtereenvolgens van Portugal en Zweden wint. En dus vecht ze om brons op dit EK!

De allerlaatste Nederlander van de eerste dag was Sebastiaan (-75kg). Hij wint zijn eerste partij overtuigend met 5-1 van Kosovo, maar verliest helaas in zijn tweede partij van de Turk Enes Bulut en heeft geen herkansing.

Morgen is het de beurt aan Samina (-50kg) en de Nederlandse kumite teams.

Planning

Woensdag 8 mei
10:35u Kata heren – Mitchell Beckers vs. Maksim Bareika (AIN-2) (tatami 2)
12:20u Kumite +68kg – Ingrid Creemers vs. Fabienne Kaufmann (SUI) ( tatami 4)
13:25u Kumite +84kg – Issam Najdi vs. Aliaksei Vodchyts (AIN-2) (tatami 4)
14:30u Kumite -68kg – Robin van Wezel vs. Tamara Zivkovic (SRB) (tatami 4)
15:30u Kumite -84kg – Brian Timmermans vs. Valerii Chobotar (UKR) (tatami 4)
16:40u Kumite -61kg – Ashley Kakiay vs. Anita Serogina (UKR) (tatami 2)
17:50u Kumite -75kg – Sebastiaan van Teeffelen vs. RKT of KOS (tatami 1)

Donderdag 9 mei
14:45u Kumite -50kg – Samina Yalcin vs. Yuliia Palashevska (UKR) (tatami 3)
16:40u Kumite Team Heren – NL vs. Servië (tatami 4)
18:25u Kumite Team Dames – NL vs. Roemenië (tatami 2)

Vrijdag 10 mei
09:00u Kumite Team dames & heren – NL
13:00u Para-Karate – Elise Reedijk
17:00u Openingsceremonie

Selectie

Heren

Mitchell Beckers, kata
Sebastiaan van Teeffelen, kumite -75kg
Brian Timmermans, kumite -84kg
Issam Najdi, kumite +84kg
Herenteam: Dylan, Joël, Justin, Sebastiaan, Brian, Issam

Dames

Elise Reedijk, para karate
Samina Yalçin, kumite -50kg
Ashley Kakiay, kumite -61kg
Robin van Wezel, kumite -68kg
Ingrid Creemers, kumite +68kg
Damesteam: Lynn, Ashley, Robin, Ingrid

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant