Laden Evenementen

Van 25 t/m 29 mei 2022 vinden in Gaziantep, Turkije, de Europese Kampioenschappen Karate voor senioren plaats. De KBN heeft 7 sporters geselecteerd om aan dit EK deel te nemen! De selectie bestaat uit 5 kumite sporters, en 2 kata sporters.

De selectie

Dames

 • Samantha van Lokven – kata dames
 • Merel Landman – kumite dames -55kg & dames team
 • Lynn Snel – kumite dames -61kg & dames team
 • Ingrid Creemers – kumite dames +68kg & dames team
 • Esraa Aydi – kumite dames team

Heren

 • Mitchell Beckers – kata heren
 • Brian Timmermans – kumite heren -84kg

Woensdag 25 mei

Op woensdag 25 mei, de eerste dag van het EK senioren, komen maar liefst 5 van de 7 Nederlanders in actie.

 • Samantha: 09:00u op tatami 1 (Kata Dames)

Als eerste van poule 1 stapt Samantha de tatami op. Met de kata Papuren krijgt ze 22.18 punten. Hiermee eindigt ze als 4e in haar poule, en is ze door naar Ronde 2. In de tweede ronde draait ze de kata Chatanyara Kushanku. Ze krijgt hier 21.28 punten voor, en eindigt hiermee als 8e in de ronde. Helaas is ze niet door naar de derde ronde.

Sandra Sanchez (Spanje) en Dilara Bozan (Turkije) staan in de kata dames finale. De twee bronzen medailles zullen worden verdeeld tussen Jasmin Juettner (Duitsland), Veronika Miskova (Tsjechië), Ana Sofia Carrico Cruz (Portugal) en Terryana D’Onofrio (Italië).

 • Mitchell: 10:00u op tatami 1 (Kata heren)

Vervolgens is Mitchell aan de beurt in de categorie kata heren. Ook hij draait de kata Papuren, en krijgt hiervoor 23.14 punten. Helaas eindigt hij met dit puntenaantal op de 5e plaats in zijn poule, en gaat hij niet door naar de volgende ronde.

Damian Quintero (Spanje) en Ali Sofuoglu (Turkije) staan in de kata heren finale. De twee bronzen medailles zullen worden verdeeld tussen Yuki Ujihara (Zwitserland), Franck Ngoan (Frankrijk), Botond Nagy (Hongarije) en Mattia Busato (Italië).

 • Ingrid: 11:35u op tatami 2 (Kumite dames +68kg)

Ingrid is de eerste kumite dame die de mat betreed in Turkije. Haar eerste wedstrijd wint ze met 2-1 van Dominika Tatarova (Slowakije). Een knappe overwinning op de Slowaakse, die bij de Premier League in Fujairah eerder dit jaar nog het brons won. Helaas moest Ingrid daarna haar meerdere erkennen in Lucija Lesjak (Kroatië). De Kroatische is een sterke tegenstandster. Ze won afgelopen maand nog het goud bij de Premier League in Portugal, en bij de WK in 2021 het brons.

Helaas verloor de Kroatische in de halve finale van de finaliste Ivana Perovic, waardoor Ingrid helaas geen recht heeft op een herkansing.

 • Brian: 14:10u op tatami 2 (Kumite heren -84kg)

Brian begon zijn eerste wedstrijd scherp. Hij won met maar liefst 10 – 4 van de Sloveense vechter Aleks Klobasa. Helaas verliest Brian na een spannende 2e ronde van de Spanjaard Jose Rafael Ibanez Saenz-Torre. De Spanjaard verliest helaas in de kwartfinale van Macedonië, waardoor Brian geen recht heeft op een herkansing.

 • Lynn: 15:20u op tatami 1 (Kumite dames -61kg)

In de categorie kumite -61kg kwam Lynn in actie. Zij won haar eerste partij overtuigend met 8 – 1 van Weronika Mikulska (Polen). In de tweede ronde won Lynn met 2 – 1 van de Portugese Teresa Silva. Helaas verloor Lynn in de kwartfinale van Ingrida Suchankova (Slowakije). De Slowaakse, nummer 5 van de ranglijst, plaatste zich voor de finale. Dat gaf Lynn recht op een herkansing! In de herkansing won Lynn van de Belgische Nele de Vos, waardoor ze zaterdag vecht om het brons! In de bronzen finale zal Lynn het opnemen tegen Anita Serogina uit Oekraïne, de huidige nummer 1 van de ranglijst.

Donderdag 26 mei

Op donderdag komen Merel Landman en het kumite damesteam in actie.

 • Merel: 11:00u op tatami 2 (kumite dames -55kg) vs. Litouwen

De laatste individuele Nederlandse karateka die de tatami mocht betreden, was Merel Landman. Helaas verloor zij haar eerste partij van Litouwen, en had zij geen recht op een herkansing.

 • Kumite team dames: 16:45u op tatami 4 vs. Schotland

Het dames kumite team, bestaande uit Ingrid Creemers, Lynn Snel, Merel Landman en Esraa Aydi, vocht in de eerste ronde tegen Schotland. Het damesteam vecht 3 wedstrijden, waarbij het team dat als eerste twee wedstrijden wint de ronde heeft gewonnen. Helaas verloren Ingrid en Merel de eerste twee wedstrijden, waardoor het damesteam niet door kon naar de volgende ronde.

Zaterdag 28 mei

Op zaterdag vocht Lynn voor het brons tegen Anita Serogina, de huidige nr. 1 van de WKF ranking. Na een spannende partij trok Lynn helaas aan het kortste eind, en verloor ze om het brons. Toch een knappe 5e plek op dit EK voor Lynn!

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant