Laden Evenementen

Van 17 t/m 19 juni 2022 vinden in Praag, Tsjechië, de Europese Kampioenschappen Karate voor cadetten, junioren en u21 plaats. De KBN heeft 15 sporters geselecteerd om aan dit EJK deel te nemen! De selectie bestaat uit 13 kumite sporters, en 2 kata sporters.

Zondag 19 juni

Twee keer brons op het EJK!

De zondag stond in het teken van de medaille wedstrijden. Robin beet de spits af voor Nederland. In de categorie junioren +59kg trof Robin Frankrijk. Robin hield zich uitstekend aan het gameplan, en won overtuigend met 5-1! Ricardo vocht om het brons in de categorie junioren -68kg. Hierin trof hij de Belg Ethan Panza. Ricardo won na een spannende partij met 1-0 van de Belg! 

Zaterdag 18 juni

Op zaterdag kwamen maar liefst 10 karateka’s in actie. Na een lange dag vechten Robin (junioren +59) en Ricardo (junioren -76kg) zondag om het brons!

Samina Yalcin: Kumite junioren -48kg

Samina stond in haar eerste partij tegen de Hongaarse Alexandra Lintz. Helaas verloor Samina deze partij met 1-0. De Hongaarse verloor helaas in de halve finale, waardoor Samina net geen recht had op een herkansing.

Sennah Mamadeus: Kumite junioren -53kg

In de eerste partij trof Sennah O Brien uit Ierland. Deze partij won Sennah overtuigend met 5-0. Helaas was in de tweede partij de dame uit Bosnië net te sterk, en verloor Sennah met 2-1. De Bosnische verloor helaas de partij erna, dus geen herkansing voor Sennah.

Ashley Kakiay: Kumite junioren -59kg

Voor Ashley begon haar EJK goed! Ze won met maar liefst 8-1 van de Italiaanse Irene Marturano. Helaas verloor ze in de tweede ronde van Griekenland. De Griekse kwam knap in de finale, waardoor Ashley recht had op een herkansing. In de herkansing verloor Ashley helaas van Frankrijk.

Robin van Wezel: Kumite junioren +59kg

Robin won haar eerste partij met 1-0 van Cyprus. In haar tweede partij won Robin met 3-3 van de Oekraïense Yervacheva. In de kwartfinale verloor Robin helaas van Kroatië. Aangezien de Kroatische in de finale kwam, had Robin recht op een herkansing. In de herkansing won ze knap van de Griekse Ioanna Kondyli, waardoor ze zondag 19 juni vecht om het brons!

Niek van der Weide: Kumite junioren -55kg

Niek debuteerde dit EJK in de klasse -55kg. Helaas verloor Niek zijn eerste partij van de Duitser Michael Nowizki. De Duitser verloor de ronde erna, waardoor Niek geen recht had op een herkansing

Ricardo Franken: Kumite junioren -68kg

Ricardo begon zijn eerste partij van dit EJK met een 4-0 winst op Wales. Daarna zette hij zijn goede vorm voort, door in de tweede ronde overtuigend met 6-0 te winnen van Estland. Helaas verloor hij in de derde ronde van de Spanjaard Zsamoran Shotte Cabello, die vorig jaar nog 3e werd op het EJK. Gelukkig kwam de Spanjaard in de finale, waardoor Ricardo recht had op een herkansing. In de herkansing won hij van Finland en daarna van Frankrijk, waardoor hij zondag 19 juni vecht om het brons!

Sebastiaan van Teeffelen: Kumite junioren -76kg

In de categorie -76kg trof Sebastiaan in de eerste ronde Emre Saljiu uit Montenegro. Helaas verloor Sebastiaan deze partij nipt. De vechter uit Montenegro verloor helaas in de halve finale, waardoor Sebastiaan net geen recht had op een herkansing.

Steijn van Harlingen: Kumite u21 -67kg

Steijn vocht in zijn eerste partij tegen Muhamed Sumar uit Bosnië. Deze partij won hij knap met 3-1. Helaas verloor Steijn in de tweede partij van de Engelsman Jed Thompson. De Engelsman verloor helaas in de halve finale na een spannende partij van de Belg, waardoor Steijn geen recht had op een herkansing.

Justin Kaewborisut: Kumite u21 -75kg

Justin debuteerde dit EJK in de klasse tot 75kg. Helaas verloor hij zijn eerste partij met 3-3 op senshu (eerst scorende) van de Israeliër Rogozarski. De Israeliër verloor in de kwartfinale, waardoor Justin geen recht had op een herkansing.

Issam Najdi: Kumite u21 +84kg

Issam was de laatste Nederlander die op zaterdag in actie kwam. In zijn eerste ronde trof hij Shaqiri uit Kosovo, waar hij knap met 2-0 van won. In de tweede ronde bleef het 0-0, en verloor Issam helaas op hantei (scheidsrechtersbeslissing) van de Roemeen Tanas. De Roemeen verloor helaas in de halve finale, waardoor Issam geen recht had op een herkansing.

Vrijdag 17 juni

Op de eerste dag van het EJK stonden de kata wedstrijden en de kumite cadetten gepland.

Lisa Wu: Kata junioren dames

De eerste Nederlandse die in actie kwam was Lisa Wu. Voor Lisa was het haar debuut op het EJK. In haar eerste ronde draaide ze de kata Gojushiho Sho. Met 21.2 punten kwam ze helaas net te kort om door te gaan naar de tweede ronde. Uiteindelijk werd ze 6e in haar poule.

Daan Heijmens Visser: Kata u21 heren

De tweede kata deelnemer was Daan. Hij draaide in zijn eerste ronde de kata Kanku Sho, en behaalde hiermee 23.0 punten. Hiermee werd Daan nipt 5e in zijn poule, en ging hij op slechts 0.08 punt helaas niet door naar de tweede ronde.

Thomas Krijnen: Kumite cadetten -52kg

Thomas begon zijn eerste EJK tegen de Kroaat Maslov. De Kroaat kreeg vier straffen, waardoor hij werd gediskwalificeerd en Thomas door ging naar de volgende ronde. In de tweede partij trof hij een Serviër. Na een spannende partij trok Thomas aan het langste eind, en kwam in de kwartfinale. Helaas verloor hij in de kwartfinale van de Tsjechische vechter Bina. Bina verloor in de halve finale, waardoor Thomas helaas geen recht had op een herkansing.

Alyssia Voorduin: Kumite cadetten -47kg

Ook voor Alyssia was het haar eerste EJK. De lichtgewicht won haar eerste partij overtuigend met 2-0 van Driucikaite uit Litouwen. In de tweede ronde bleef het 0-0 gelijk tegen de Italiaanse, waarna Alyssia helaas op hantei verloor. De Italiaanse verloor een ronde later, waardoor Alyssia niet doorging naar de herkansing.

Basem Kamel: Kumite cadetten +70kg

De laatste cadet was Basem. Ook hij debuteerde dit EJK in de categorie +70kg. Hij trof in de eerste ronde Emerlliahu uit Kosovo, waarvan hij met 1-0 won. In de tweede ronde verloor Basem helaas nipt met 1-0 van Kroatië. De Kroaat kwam niet door tot de finales, waardoor Basem geen recht had op een herkansing.

De selectie

Dames

 • Alyssia Voorduin, Cadet -47kg
 • Samina Yalçin, Junior -48kg
 • Sennah Mamadeus, Junior -53kg
 • Ashley Kakiay, Junior -59kg
 • Robin van Wezel, Junior +59kg
 • Lisa Wu, Junior Kata

Heren

 • Thomas Krijnen, Cadet -52kg
 • Basem Kamel, Cadet +70kg
 • Niek v.d. Weide, Junior -55kg
 • Ricardo Franken, Junior -68kg
 • Sebastiaan v. Teeffelen, Junior -76kg
 • Steijn v. Harlingen, U21 -67kg
 • Justin Kaewborisut, U21 -75kg
 • Issam Najdi U21, +84kg
 • Daan Heijmens Visser, U21 Kata

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant