Laden Evenementen

Onder auspiciën van de KBN organiseren de deelnemers aan de opleiding Assistent Karateleraar 2022 op 11 juni een dag vol gratis inspirerende workshops voor het lesgevend kader binnen de bond. De workshops vinden plaats in Fit Academie Bokkeduinen: Sportpark Bokkeduinen 11, 3819 BD Amersfoort.

De workshops die worden gegeven, zijn:

  • 10.00 -11.00 uur: Kaki-e in Goju Ryu – Sidney Leijenhorst
  • 11.15 -12.15 uur: Karate en Ouder Worden – Michiel Commandeur
  • 13.00 -14.00 uur: Wado Ryu Pur Sang – Jerry Smit
  • 14.15 -15.15 uur: Jeugdkarate – Annelies Bouma

Informatie over de workshops-gevers

Kaki-e in Goju Ryu – Sidney Leijenhorst

Kaki-e is een standaard onderdeel van Okinawaanse karate stijlen en met name het Okinawa goju-ryu karate. Technisch gezien bestaat het uit een reeks ‘grappling & wrestling drills’ en allerlei technieken om de tegenstander beet te pakken, onder controle te brengen, pakkingen over te nemen, met klemmen te controleren of met worpen naar de grond te brengen. De technieken zijn deels toepassingen van de bewegingen uit de kata’s. Het overgrote deel van de oefeningen en technieken wordt vanuit stand getraind, maar een deel is ook toepasbaar als oefeningen voor het grondgevecht. Voor menig moderne karateka is het een waardevol onderdeel omdat het nabije gevecht, voor velen onbekend terrein is geworden. Ook geven de basisoefeningen [drills] een goede feedback op iemands subtiele coördinatie tussen ademhaling, energie beheer en gebruik van structuur c.q. het interne aspect van kracht.

Karate en Ouder worden – Michiel Commandeur

Michiel Commandeur (1979) beoefent karate sinds 1992, heeft de vijfde dan KBN en is gediplomeerd leraar karate-do niveau 4. Het is Michiels stellige overtuiging dat karate iets te bieden heeft voor jong en oud. Michiel heeft een karateschool in Burgum (Friesland) en experimenteert met nieuwe vormen van karatelessen, zowel online als live. Met dank aan diverse Corona-lockdowns heeft Michiel ruime ervaring opgedaan met online lesgeven, ook voor oudere beginners.

Wado Ryu Pur Sang – Jerry Smit

Jerry Smit (7e dan) staat bekend om zijn luchtige manier van lesgeven, soberheid en vloeiende manier van bewegen. Zoekt naar de verbinding tussen esthetiek, effectiviteit en ontspanning. Integreert graag elementen uit andere martiale kunsten in zijn karatelessen, zoals pushing hands, boksen, judo taikiken en Yawara jutsu.

Jeugdkarate – Annelies Bouma

Annelies Bouma begon als jonge karateka bij sportschool Muilwijk. Ze heeft deelgenomen aan talloze nationale, internationale, Europese en Wereldkampioenschappen. Na haar wedstrijd carrière is ze vele jaren bondscoach geweest voor de KBN-jeugdselectie. Tot op de dag van vandaag is Annelies wekelijks in de dojo van Sportschool Muilwijk te vinden als de judo- en karatejuf, én om zelf fit te blijven.

Deelname aan de Dag van de Workshops

De KBN zal foto- en/of videobeelden maken tijdens het evenement. Bij inschrijving gaat de deelnemer hiermee akkoord. Deelname aan de workshops is op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissingen of enig letsel, opgelopen tijdens deze dag.

Deel deze pagina, kies je platform!

Ga naar de bovenkant