Jeugdkaratedag

Inschrijven voor de Jeugd Karate Dag? Klik hier

Karatekids van Nederland, opgelet!!

Op zondag 29 september 2019 was er wederom een editie van de KBN Jeugd Karate Dag! Klik hier voor alle foto’s en filmpjes.

Kijk voor een sfeerimpressie van vorig jaar ook eens bij de foto albums van 2018, 2017 en 2016.

Deelname voor KBN-leden is gratis (op vertoon van Karatepaspoort), niet KBN-leden betalen €5,-.

Planning:

 • 09:00u         Sporthal open
 • 10:00u         Opening Jeugd Karate Dag
 • 10:15u         Deel 1 clinics
 • 12:00u         Pauzeprogramma
 • 12:45u         Deel 2 clinics
 • 15:00u         Geschat einde

Bekijk de volledige planning inclusief indeling van clinics hier.

De clinicgevers zijn bekend! Hieronder staat een korte omschrijving van de clinic(s).

Indeling clinics

Planning JKD 2019
Foto Samantha

Clinic 1: Samantha van Lokven - Kata

Kata seminar o.l.v. meervoudig Nederlands kampioene kata Samantha van Lokven
Heb jij zin om van mij een training te krijgen en je te laten verrassen met een wedstrijdkata? Kom dan op zondag 29 september 2019 naar de Jeugd Karate Dag KBN!

Foto John

Clinic 2: John Verhoeven - Tai Sabaki

Mijn naam is John Verhoeven 4e Dan Dento Shito ryu en leraar van Dojo Furinkazan in Oisterwijk.
De clinic zal bestaan uit: Verdedigen, niet vanuit de (veilige) buitenzijde maar vanuit de (gevaarlijke) binnenzijde. Er volgt meteen een tweede aanval of je bent snel genoeg om dit tegen te gaan…

Reageren, zelfverdediging en Tai Sabaki staan centraal.

IMG-20190519-WA0026

Para Karate Toernooi

Tijdens de Jeugd Karate Dag willen wij de Para-karateka de kans geven hun mede sporters te ontmoeten in de vorm van een toernooi. Naar aanleiding van de hoeveelheid inschrijvingen zullen de categorieën ingedeeld worden op leeftijd en/of bandkleur. De verschillende categorieën:

  • Verstandelijk beperkt
  • Autisme Spectrum Stoornis (ASS)
  • Visueel beperkt
  • Rolstoel sporters (wheeler)

Inschrijven kan door dit inschrijfformulier voor 15 september op te sturen naar info@kaisei.nl.

Foto Eddy

Clinic 3: Eddy Marques - Zelfverdediging

Wat doe je als je op straat wordt lastiggevallen?

Het is een actieve workshop met vooral veel actie en met elkaar trainen hoe je in verschillende situaties kan handelen.

Genkaku mario

Clinic 4: Mario Gommel - Yakusoku kumite

Binnen het Gojukai zijn er een 9 tal yakusoku  kumite vormen. Deze kumite vormen zijn vaste afgesproken oefeningen die je met een partner uitvoert. De moeilijkheidsgraad is afgestemd op het niveau van de karateka. Tevens worden deze vormen gebruikt om de creativiteit van de karateka te ontwikkelen door zelf naast de vast vormen een eigen inbreng in te voeren. Mede door deze vormen wordt ook het juiste gevoel en timing getraind die weer nodig is voor de juiste uitvoering van bijvoorbeeld kata of het vrije kumite. Kortom, er zijn vele variaties mogelijk binnen deze oefeningen.

Profiel foto Antonio Vonk

Clinic 5: Antonio Vonk - Heian Shodan + Bunkai

Kata is een essentieel onderdeel binnen Karate-do, ongeacht de karate stijl. Met Kata traint men de basistechnieken, de standen, reactie, snelheid en kracht, om vervolgens een denkbeeldig gevecht met meerdere tegenstanders te demonsteren.

Om een Kata beter te leren kennen wordt bij heel veel karatescholen Bunkai’s te getraind, waarbij de denkbeeldige tegenstander wordt vervangen door een fysieke tegenstander. Met een Bunkai oefenen karateka’s een Kata in een unieke Kumite vorm, waarbij alle technieken van een Kata in een Kumite vorm worden geoefend, in exact dezelfde volgorde als deze in een Kata voor komt. Als karateka’s een Bunkai vloeiend kunnen uitvoeren, dan demonstreert een Bunkai een Kata in Kumite vorm. Bij de meeste karatescholen wordt een Bunkai getraind met twee karateka’s (1 aanvaller en 1 verdediger), maar kan ook worden getraind met 1 verdediger en meerdere aanvallers.

Als voorbereiding op de Bunkai gaan we tijdens deze clinic eerst een aantal keer de Kata Heian Shodan uitvoeren zodat de Kata goed in ons hoofd zit.

Kort daarna gaan we meteen aan de slag met de Bunkai Heian Shodan en gaan we samen de Heian Shodan omtoveren in een gevecht.

Foto JJ Duijst

Clinic 6: Jacob Jan Duijst – Reactie-training

Met behulp van diverse ‘eenvoudige’ materialen en natuurlijk een partner gaan we tijdens deze clinic proberen om onze reactie-snelheid, reflexen en timing proberen te verbeteren.