EK Kocaeli

De lotingen en het definitieve tijdschema zijn gepubliceerd.

De uitslagen zullen zoveel mogelijk worden bijgehouden op het Twitteraccount van de KBN.


Update zaterdag 6 mei:

Timothy heeft het brons gewonnen tijdens het EK Senioren in Kocaeli, Turkije!
In een overtuigende partij wist hij zaterdagochtend rond 10:00u Turkse tijd van de Duitser Noah Bitsch te winnen met 5-0.

   

Zie hier het persbericht betreft de bronzen medaille van Timothy.

Update vrijdag 5 mei:

Op vrijdag waren de kumite teams aan de beurt. Als eerste kwam het heren team, bestaande uit Geoffrey, Bryan, Brian, Donovan, Timothy, Tyron en Moreno, op de mat. De eerste ronde moesten zij tegen het team uit Kosovo. Donovan, Moreno en Tyron wonnen de rondes, Bryan verloor helaas maar overall was de wedstrijd van Kosovo gewonnen. Ronde twee was tegen Hongarije. Timothy speelde gelijk, Brian en Donovan verloren, Tyron won maar Moreno werd helaas gediskwalificeerd en dus verloor Nederland van Hongarije. Hongarije verloor daarna van Kroatië dus geen herkansing voor de heren.
De dames moesten in de eerste ronde tegen Tsjechië. Sherilyn, Hanina, Kimberly en Lynn vertegenwoordigden Nederland bij de dames. Ze wonnen met 2-1 in wedstrijden van Tsjechië na onder andere een mooie schop van Hanina in de laatste seconden. Helaas was in de tweede ronde Portugal in twee wedstrijden te sterk voor de Nederlandse dames. De eerste wedstrijd verloren ze, en de tweede was gelijk in punten maar werd uiteindelijk verloren door de nieuwe Senshu regel. Slovenië won vervolgens van Portugal en zo was er ook geen herkansing voor de dames.

Update donderdag 4 mei:
Timothy op voor brons! Timothy won de eerste ronde van Julian Shane uit Zwitserland, daarna van Jeroen Quets uit België, maar verloor in de derde ronde van de Turk Ugur Aktas. De Turk won van Noah Bitsch en dus had Timothy herkansing. In de herkansing won Timothy met 1-0 van Italië en gaat dus zaterdag op voor het brons tegen de Duitser Noah Bitsch!
Samantha won haar eerste ronde overtuigend van Polen, maar moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen tegen Jasmin Bleul uit Duitsland. Jasmin kwam in de volgende ronde de goede Italiaanse Viviana Bottaro tegen en verloor hiervan. Bij de heren won Wouter zijn eerste ronde van Oostenrijk, maar verloor in ronde twee van Hongarije. Hongarije verloor in ronde drie van wereldtopper Damian Quintero (ESP). Beide kata deelnemers hadden helaas geen herkansing.

Tyron moest in zijn eerste ronde zijn meerdere erkennen tegen de Fransman Salim Bendiab, en kwam niet in aanmerking voor een herkansing. Sherilyn moest tegen Lina Pusnik uit Slovenië. Deze wedstrijd won ze met 4-1. Helaas verloor Sherilyn haar tweede wedstrijd op hantei (vlaggen) van Azerbeidzjan, en had geen herkansing. Bryan Lusse kwam in de -75 kg uit tegen de Fransman Corentin Seguy, maar verloor deze. De Fransman verloor uiteindelijk van Stanislav Horuna dus geen herkansing voor Bryan. Lynn Snel was de benjamin van de groep en deed voor het eerst mee bij het EK Senioren. Zij verloor helaas op hantei van Israël. Geoffrey kwam als laatste aan de beurt bij de heren -60 kg. Zijn eerste ronde won hij met 3-0 van de Zwitser Noah Pisino. De tweede ronde moest hij tegen Orges Arifi uit Kosovo, en won op hantei. De tegenstander van de derde ronde, Dominik Imrich uit Slowakije, was op vlaggen te sterk voor Geoffrey.

Update woensdag 3 mei:
Dinsdag 2 mei is de delegatie van de KBN aangekomen in Kocaeli, Turkije. De reis verliep soepel en de selectie werd goed opgevangen door de Turken. Op 3 mei hebben ze een korte training gehad om de spieren los te maken
Donderdag 4 mei zijn alle individuele kata en kumite categorieën. Voor Nederland zullen bij kata Wouter Deijl en Samantha van Lokven in actie komen. De individuele kumite deelnemers voor de KBN zijn Geoffrey Berens, Bryan Lusse, Timothy Petersen, Tyron Lardy, Lynn Snel en Sherilyn Wold.

Vrijdag zijn de kumite teams aan de beurt. Het herenteam bestaat uit Geoffrey Berens, Bryan Lusse, Timothy Petersen, Tyron Lardy, Brian Timmermans, Moreno Sheppard en Donovan Wold. Lynn Snel, Sherilyn Wold, Hanina Berrouba en Kimberly Oosterveen vertegenwoordigen Nederland bij de damesteams.

Zie hier het bulletin voor het EK in Kocaeli.