Een terugblik en vooruitblik van voorzitter Herman

De Dag van het Karate d.d. 6 september j.l. is alweer ruim een maand geleden. Een geweldige opkomst (ruim 300 karateka’s)! Door de bijdragen van velen werd het een prachtig geslaagde aftrap van het nieuwe karateseizoen.

Naast prestaties staan wat mij betreft plezier en persoonlijke groei voorop in het karate. Persoonlijke groei, presteren en plezier waren o.a. duidelijk zichtbaar tijdens het NK jeugd, cadetten, junioren en -21 jaar op 19 en 20 september j.l. in Apeldoorn. In totaal 50 scholen, 530 deelnemers en meer dan 1000 bezoekers: het was een feest voor de deelnemers en aanwezigen! De basis hiervoor was, naast de inzet van de vele vrijwilligers, de goede samenwerking tussen de deelnemers, coaches en scheidsrechters wat door de voorzitter NSC, de heer Jaap Smaal, reeds terecht is opgemerkt. Een foto ter illustratie van de saamhorigheid en goede sfeer is bijgevoegd.

Vooruitkijkend staat de Jeugdkaratedag voor de deur. Deze vindt plaats op zondag 1 november a.s. in Sporthal De Sypel in Harderwijk en belooft wederom een fantastische dag te worden voor onze jeugd en de aanwezigen! Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Tenslotte de voordracht van het Karate (Kata en Kumite) door het Organiserend Olympisch Comité voor de Spelen van Tokyo 2020. Deze voordracht van het Karate aan het IOC voor deelname aan de Spelen mag een fantastische mijlpaal worden genoemd! Uiteraard is volgend jaar het definitieve besluit; het is een geweldige blijk van waardering, herkenning en erkenning van de aard en intentie van het Karate als sport. Zoals gezegd een sport die naast presteren, plezier en persoonlijke groei wat mij betreft centraal stelt!

Een hartelijke groet,

Herman van der Meulen, voorzitter

 

Op de foto v.l.n.r Tyra Polderman (Choku, Zaandam), Hatice Ergun (Choku, Zaandam), Roos Kolker (Choku, Zaandam), Merel Voost (Karateschool Alken, Sittard-Geleen), Didi van den Boom (Elhatri, Eindhoven).

Tyra, Merel en Didi zitten in dezelfde poule. Ze komen elkaar op verschillende toernooien geregeld tegen en staan dan tegenover elkaar op de mat.