Coronavirus

In verband met het coronavirus (COVID-19) heeft de KBN meerdere vragen ontvangen. Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de huidige maatregelen verlengd in de aanpak van het coronavirus. In lijn met NOC*NSF, het RIVM en de laatste updates vanuit het kabinet adviseert de KBN alle sportevenementen en toernooien af te gelasten t/m 28 april 2020.

Per maatregel van 23 maart 2020 is het evenementen- en toernooienverbod met vergunning verlengd tot 1 juni en geldt nu ook voor bijeenkomsten en samenkomsten met minder dan 100 personen, mits daar een vergunning voor verplicht is.

Het kabinet heeft ook heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen te verminderen. Deze oproep wordt door zowel NOC*NSF als de KBN ondersteund. Zo heeft NOC*NSF ook de trainingslocaties voor topsporters gesloten. De KBN roept daarom ook alle Nederlandse karateka’s en verenigingen op om alle andere bijeenkomsten zoals trainingen en vergaderingen ook af te gelasten t/m 28 april 2020. De Nederlandse selectietrainingen voor zowel kata als kumite zijn ook afgelast t/m t/m 28 april 2020.

In de week voor 28 april zal het kabinet beoordelen welke maatregelen voor de periode daarna nodig zijn.

Het NOC*NSF heeft een speciale informatiepagina aangemaakt, klik hier. Hierop staat belangrijke informatie over het coronavirus & de sport, hoe om te gaan met sportactiviteiten in binnen- en buitenland, en links naar andere belangrijke informatiepagina’s.

Het corona virus

Maatregelen vanuit de Rijksoverheid
Maatregelen vanuit de Rijksoverheid

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben vaak koorts en luchtwegklachten zoals hoesten, verkoudheid, niezen of kortademigheid. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. Bekijk deze video om meer te weten te komen over de symptomen bij het corona virus!

Zelf kunt u helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

Je hoeft de huisarts niet te bellen als je milde verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand tot andere mensen.

Worden je klachten erger?

Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?
Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Bron: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Handige links