ClubCollect

Vanaf 1 januari 2019 is de KBN overgestapt op een nieuwe ledenadministratie, te weten ClubCollect. Dit is een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken en herinneringen, en het verwerken van betalingen.

Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan ons.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is geen incassobureau, maar een online facturatiemodule die ons ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Heb je eerder aan ons een machtiging voor een automatische incasso afgegeven? Dan veranderd er vrijwel niets. De enige verandering is de naam van de incassant, dit wordt ClubCollect Payments Stichting. Heb je geen machtiging afgegeven, dan ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of per brief. Vervolgens kun je zelf kiezen wanneer en met welke betaalmethode je betaalt, namelijk iDeal, automatische incasso of bankoverschrijving.

Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven, en voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je ook nog een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte, en kun je ervoor zorgen dat je op tijd de overschrijving inplant!

Lukt het betalen nog niet helemaal of weet je niet precies waar je moet klikken? Bekijk dan hieronder het stappenplan:

Gegevens delen
Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij enkele persoonsgegevens met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voltooien betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk het Privacy Statement op de website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. ClubCollect verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU 2016/679.13-14).

Wij kijken erg uit naar deze samenwerking! Voor meer informatie kun je terecht op www.clubcollect.com/nl/members. Indien je daarna nog vragen hebt kun je altijd het bondsbureau even benaderen. Ook wanneer we gestart zijn met de contributie inning staan zowel de bond als ClubCollect altijd open voor vragen.