Club in beeld: Unity’99

Een nieuw, terugkerend onderdeel in onze nieuwsbrief is ‘Club in beeld’. Voor deze eerste editie nemen we een kijkje bij Unity’99 in Rotterdam.

Voorzitter van Budovereniging Unity’99 Wil van Daalen doet zijn verhaal. “Unity’99 is ontstaan na een actieve topsportcarrière van Patrick van Daalen. Tijdens de WK in Brazilië raakte Patrick geblesseerd, einde carrière. Na lang denken wilde Patrick zijn kennis overbrengen op kinderen, zijn eerste lessen waren in een gymzaal met 8 kinderen en al doende kwamen er meer.

Na enkele jaren huurden we zelf een accommodatie, het werd voller en er werden meer dagen les gegeven. Breedtesport werd topsport, de NK ’s werden bezocht en de eerste successen gevierd. Het aantal leden groeide wekelijks. Een aantal jaar geleden kwam een vader vragen of zijn autistische zoon op les mocht komen. Na lang beraad besloten we om hem op te nemen in een speciaal lesuur. Inmiddels is dit uitgegroeid tot zo’n 60 autistische kinderen.

Diverse kampioenen, zelfs een Europees kampioen, werden opgeleid de afgelopen jaren. Ook zijn er vele sporters opgeleid tot zwarte band.

In 2014 kreeg Patrick de kans om een pand te huren om daar zijn eigen dojo te creëren. De dojo werd gebouwd zoals hij het wilde.

Uiteindelijk benaderde de deelgemeente ons om maatschappelijk iets in de wijk te gaan doen. Er zijn speciale programma’s ontwikkeld om kinderen te helpen met faalangst, pestkopgedrag en gedragsstoornissen. Eén van de projecten heet fighting4change en wordt ondersteund door het Oranje fonds en Flexus jeugdplein. Ook organiseren we jaarlijks een charity evenement, waarbij de opbrengst steeds naar een ander goed doel gaat.”

Battle of the teams
Momenteel is Unity’99 druk bezig met de voorbereidingen van de ‘Battle of the Teams’, een Internationaal teamtoernooi, dat dit jaar voor de zesde maal wordt georganiseerd. ‘Battle of the Teams’ vindt plaats in Rotterdam op zaterdag 28 november a.s. Het evenement heeft een enorme groei doorgemaakt en mag dit jaar 93 teams verwelkomen uit 16 landen. In vergelijking met 40 teams in het eerste jaar is het aantal meer dan verdubbeld. Nieuw zijn ook de jeugdteams vanaf 10 jaar, die vorig jaar aan het programma zijn toegevoegd. Zo gaan breedtesport en topsport hand in hand. Een prachtig evenement dat het bezoeken waard is.

Er zijn nog kaarten te koop. Kinderen € 2,50, volwassenen € 5,00 en kinderen tot 6 jaar gratis.
Kijk voor meer info op http://www.battleoftheteams.nl

 

Jouw club ook in beeld
In de volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan een andere karateclub. Heb je een sportschool en wil je ook je verhaal vertellen? Of ben je karateka en wil je jouw club voordragen? Stuur dan een mailtje naar redactie@kbn.nl