Autismevriendelijkheidsprijs 2016 voor Patrick van Daalen, Unity’99

De Karate-do Bond Nederland heeft verheugd kennis genomen van het feit dat de autismevriendelijkheidsprijs voor sportcoach is uitgereikt aan Patrick van Daalen van sportvereniging Unity’99 in Rotterdam.
Patrick heeft deze prijs ontvangen voor de manier waarop hij sport inzet als middel om kinderen en jongvolwassenen, zowel mèt als zonder autisme, zelfvertrouwen mee te geven en te laten groeien.
De prijs, een mooi bronzen beeldje met expressie “uit het perspectief van een kind met Autisme”,     is op zaterdag, 9 april jl. aan Patrick overhandigd door Marc Evers, Paralympisch zwemmer, tijdens de wedstrijden om de Swim Cup in Eindhoven.

Zoals ieder jaar organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Autisme ook dit jaar weer een Autismeweek. Deze vond plaats van 2 tot 9 april jl.
Dit jaar stond de Autismeweek in het teken van sport en bewegen.
De jaarlijkse autismevriendelijkheidsprijzen 2016 voor verenigingen en individuen, werden dit jaar dan ook uitgereikt aan de meest autismevriendelijke sportcoach en sportvereniging.

Patrick van Daalen geeft bij Unity’99 al jaren budotrainingen aan jongeren en jongvolwassenen met o.a. autisme. De trainingen kennen een combinatie van verschillende oosterse gevechtssporten en de duidelijke structuur werkt heel goed bij deze groep.
Onlangs, tijdens de Lotto Dutch Open 2016 in Rotterdam, mochten de aanwezige toeschouwers nog getuige zijn van een prachtige demonstratie van een aantal budosporters van Unity’99; een filmpje van deze demo is terug te vinden op de Facebookpagina van de KBN.

De Karate-do Bond Nederland wil Patrick van Daalen dan ook van harte feliciteren met deze welverdiende prijs, maar is daarnaast ook erg blij dat Patrick, via zijn vader Wil van Daalen, de opgedane kennis en ervaring met voornoemde groep, wil delen in de onlangs opgerichte werkgroep G-karate.