3x goud en 1x brons op LDO voor Nederlandse karateka’s

Tijdens het Lotto Dutch Open Premier League Karate1 toernooi wat in het weekend van 19 en 20 maart werd gehouden in het Topsportcentrum in Rotterdam, hebben de Nederlandse karateka’s zich van hun beste kant laten zien. Op zaterdag prolongeerde Geoffrey Berens zijn titel in de categorie -60kg door in de finale de Belg Michael Dasoul te verslaan. Eerder die dag had René Smaal al brons veroverd in de categorie -75kg.

Geoffrey goud
Photo credit: Jan de Wild Photography

 

Op zondag was het Vanesca Nortan die bij de dames +68kg de titel greep door in een spannende finale oud-wereldkampioene Hamideh Abbasali uit Iran met 2-1 te verslaan en tenslotte pakte Timothy Peters de titel in de categorie -84kg. Een bijzondere prestatie van de voormalig Europees kampioen en meervoudig finalist van PL toernooien, die tijdens het WK2014 in Bremen zijn hamstring scheurde en bij de Lotto Dutch Open zijn comeback maakte na anderhalf jaar blessureleed.

DMD20160319_LDO-Rotterdam_0225

Al met al voor veel van onze topkarateka’s een mooie voorbereiding op de Europese kampioenschappen die van 5-8 mei a.s. in het Franse Montpellier zullen plaatsvinden. Wij hopen dat de prestaties van de Nederlandse deelnemers daar een mooi vervolg zullen krijgen.