Elmo Diederiks, 6e dan Shotokan WKF en KBN, rondde onlangs een thesis af voor het behalen van zijn 6e dan graad. Dat leidde ertoe dat de editor van het internationale karate blad ‘Shotokan Karate Magazine’, John Cheetham, graag een interview naar aanleiding van die thesis wilde doen. Zo gezegd, zo gedaan!

Het resultaat is een bere-interessant interview over bewegingsleer vanuit het perspectief van Elmo Diederiks. De principes die hij beschrijft, onderbouwd of bekritiseerd zijn zeker ook van toepassing op andere stijlen dan slechts Shotokan. Mooi om te zien dat de inzichten van een gekend Nederlands karateka (met heldere foto`s) zo de internationale karate gemeenschap halen!

Het betreffende artikel is best lang, daarom hebben wij voor de geïnteresseerde lezer hieronder de link naar het Shotokan Magazine geplaatst. In het betreffende artikel vindt je ook de link naar de volledige thesis van Elmo. Een must-read!