Op zondag 16 juni vond in Sportcampus Zuiderpark te Den Haag de derde KBN Strijd der Elementen van 2024 plaats. We kijken terug op een geslaagde wedstrijd, met het maximum aantal deelnemers en een mooie groep toeschouwers die de deelnemers fanatiek heeft aangemoedigd.

Strijd der Elementen

Wij zijn begonnen met dit initiatief in 2022, na de coronapandemie. De KBN merkte dat er naast de NK en DO4Y weinig wedstrijden in Nederland werden georganiseerd, en dat de stap van de vanen naar deze wedstrijden erg groot was. Bij de Strijd der Elementen kunnen karateka’s van 5 t/m 17 jaar met weinig wedstrijdervaring aan deelnemen. De wedstrijden worden gedraaid met het zogenaamde round-robin systeem, waardoor alle deelnemers meerdere partijtjes draaien.

Aan deze derde editie van 2024 deden meer dan 270 kinderen van 35 clubs mee! Het is fantastisch om te zien dat karateka’s en clubs vanuit heel Nederland deelnemen aan deze wedstrijden, en dat steeds meer clubs meedoen. Wij bedanken de vrijwilligers van KSI Karate, Karate Team Utrecht en Unity99 voor hun ondersteuning! Ook zijn wij erg dankbaar voor de inzet van de EHBO en scheidsrechters, zonder hen kan dit toernooi niet draaien.

Apeldoorn

Op 29 september is de vierde en laatste Strijd der Elementen van 2024. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in Sporthal de Koekoek in Apeldoorn (Vaassen). Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog t/m 15 september via Sportdata, dus wacht niet te lang! Klik hier om direct naar de inschrijfpagina te gaan.