Fantastisch nieuws uit het Kroatische Zadar, waar dit weekend de Europese Kampioenschappen voor Senioren en Para-Karate plaatsvinden. Brian Timmermans wordt tweede van Europa, en Elise Reedijk wint het brons! Ashley Kakiay en Robin van Wezel vallen met een 5e en 7e plek net buiten de prijzen.

Zilver en brons

Brian (-84kg) had een prachtige zegereeks in zijn voorrondes. In de eerste ronde treft hij de huidige nr. 3 van het afgelopen WK, Valerii Chobotar uit Oekraïne. Brian wint deze spannende partij op scheidsrechtersbeslissing (3-1 na een stand 0-0). Vervolgens wint hij van Cyprus (2-0) en Azerbeidzjan (3-1). In de spannende halve finale wint Brian op senshu (eerst scorende), en stond daarmee in de finale van het EK! In de finale is het lang spannend, maar uiteindelijk wint zijn Griekse tegenstander de wedstrijd en neemt Brian het zilver mee naar huis. Na het brons van het EK afgelopen jaar en zilver op de European Games laat Brian wederom zien dat hij bij de top in zijn categorie hoort.

Elise deed voor het tweede jaar op rij mee met het EK Para-Karate, in de categorie Verstandelijk Beperkt (K21). In deze categorie wist ze na twee mooie kata’s wederom een bronzen medaille te winnen! In de laatste wedstrijd versloeg ze de Française Odin, die bij het WK in 2021 en EK 2022 nog het brons won.

Vijfde en zevende

Ashley (-61kg) vocht dit weekend om brons op dit EK! Als 19-jarige is dit pas haar tweede jaar als senior, en zij treft in de eerste ronde direct de Oekraïense Anita Serogina, de huidige nr. 3 van de ranking én zilveren medaille winnares van het EK vorig jaar. Na een spannende partij wint Ashley met 5-4! In de tweede ronde verliest ze helaas van de Slowaakse Suchankova, de huidige Europees kampioene. Gelukkig krijgt Ashley een herkansing, waarin ze achtereenvolgens van Portugal en Zweden wint. In de wedstrijd om het brons staat ze tegen een eveneens 19-jarige Turkse. Het ging lang gelijk op, maar helaas verliest Ashley helaas met 2-1. Daarmee verdient ze wel een mooie 5e plaats op dit EK.

Robin van Wezel kwam in actie tegen de Servische Tamara Zivkovic. Ze wint de eerste partij knap met 3-2, maar verliest in ronde 2 van de regerend Europees Kampioene Elena Quirici. In de herkansing verliest Robin haar partij tegen Bosnië nipt met 4-5. Toch een knappe 7e plek voor Robin op dit EK senioren!