Fantastisch nieuws uit het Kroatische Zadar, waar dit weekend de Europese Kampioenschappen voor Senioren en Para-Karate plaatsvinden. Brian Timmermans en Ashley Kakiay hebben zich geplaatst voor de medaille wedstrijden!

Kans op goud én brons

Brian (-84kg) heeft een prachtige zegereeks en staat in de finale van dit EK! In de eerste ronde treft hij de huidige nr. 3 van het afgelopen WK, Valerii Chobotar uit Oekraïne. Brian wint deze spannende partij op scheidsrechtersbeslissing (3-1 na een stand 0-0). Vervolgens wint hij van Cyprus (2-0) en Azerbeidzjan (3-1). In de spannende halve finale wint Brian op senshu (eerst scorende), en staat hij in de finale van het EK!

Ashley (-61kg) vecht dit weekend om brons op dit EK! Zij treft in de eerste ronde de Oekraïense Anita Serogina, de huidige nr. 3 van de ranking én zilveren medaille winnares van het EK vorig jaar. Na een spannende partij wint Ashley met 5-4! In de tweede ronde verliest ze helaas van de Slowaakse Suchankova, de huidige Europees kampioene. Gelukkig krijgt Ashley een herkansing, waarin ze achtereenvolgens van Portugal en Zweden wint. En dus vecht ze om brons op dit EK!

Zevende plaats

Robin van Wezel komt daarna in actie tegen de Servische Tamara Zivkovic. Ze wint de eerste partij knap met 3-2, maar verliest in ronde 2 van de regerend Europees Kampioene Elena Quirici. In de herkansing verliest Robin haar partij tegen Bosnië nipt met 4-5. Toch een knappe 7e plek voor Robin op dit EK senioren!

Naast Brian, Ashley en Robin komen nog 10 sporters in actie op dit EK Senioren en Para-Karate. Kijk voor al het nieuws over het EK op onze website. De wedstrijden zijn live te volgen via YouTube.