Op zondag 14 april vond in Sporthal Meerrijk te Eindhoven de tweede KBN Strijd der Elementen van 2024 plaats. We kijken terug op een geslaagde wedstrijd, met het maximum aantal deelnemers en een mooie groep toeschouwers die de deelnemers fanatiek heeft aangemoedigd.

Strijd der Elementen

Wij zijn begonnen met dit initiatief in 2022, na de coronapandemie. De KBN merkte dat er naast de NK en DO4Y weinig wedstrijden in Nederland werden georganiseerd, en dat de stap van de vanen naar deze wedstrijden erg groot was. Bij de Strijd der Elementen kunnen karateka’s van 5 t/m 17 jaar met weinig wedstrijdervaring aan deelnemen. De wedstrijden worden gedraaid met het zogenaamde round-robin systeem, waardoor alle deelnemers meerdere partijtjes draaien.

Aan deze tweede editie van 2024 deden bijna 280 kinderen van 36 clubs mee! Het is fantastisch om te zien dat karateka’s en clubs vanuit heel Nederland deelnemen aan deze wedstrijden, en dat steeds meer clubs meedoen. Wij bedanken de vrijwilligers van Sportcentrum Elhatri en Fudoshin Roermond voor hun ondersteuning! Ook zijn wij erg dankbaar voor de inzet van de EHBO en scheidsrechters, zonder hen kan dit toernooi niet draaien.

Den Haag

Op 16 juni is de derde Strijd der Elementen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog t/m 2 juni via Sportdata, dus wacht niet te lang! Klik hier om direct naar de inschrijfpagina te gaan. Op 29 september is de vierde Strijd de Elementen in Vaassen. Meer informatie over dit evenement is hier te vinden.