Onlangs mocht de KBN zich verheugen met wéér een nieuw aangesloten karate school. Karate vereniging JŪ-KŪ is een welkom KBN lid en Krommenie is sinds kort een Karatevereniging rijker.

Een aantal mensen uit Krommenie hebben met volledige medewerking van sensei Max Agerbeek het initiatief genomen een nieuwe vereniging op te richten waar Shotokan karate op recreatief, sportief en wedstrijd niveau kan worden beoefend. De school draagt de naam JŪ-KŪ wat tiende school betekent. Dit omdat het de tiende school is waar Max Agerbeek zijn naam aan verbind als hoofdsensei, samen met Ivar Jansen die onlangs zijn Dojo Assistent opleiding succesvol heeft afgerond en Dieuwke Egberts, die in december opgaat voor haar 1e dan verzorgt hij de lessen.

Max Agerbeek draagt de 5e dan en heeft door de jaren heen een groot aantal leerlingen van de karatesport naar een hoger niveau gebracht. Vele jeugdleden zijn doorgegroeid naar een zwarte band. Ook zijn onder zijn auspiciën verschillende karateka’s Nederlands en zelfs Europees kampioen geworden. Ivar Jansen draagt de 1e dan en traint nu al 12 jaar onder leiding van Max Agerbeek. Dieuwke Egberts is nu 14 jaar en draagt de 1e Kyu bruine band.

De wekelijkse trainingen zijn op maandagavond en op donderdagavond van 19.00-tot 20.00 en vinden plaats in de Gymnastiekzaal van het Altra College, Jupiterstraat 143 1562 WP te Krommenie.