Van 7 tot en met 10 maart namen de Nederlandse karateka’s Soraya Wahjudi en Mitchell Beckers deel aan een intensief kata-trainingskamp in Spanje. Niemand minder dan Sandra Sanchez en haar trainer, coach én man Jesus del Moral organiseerden deze training voor een select aantal karateka`s uit o.a. Brazilië, Venezuela, Canada, Zwitserland, Portugal, Italië, Spanje en Nederland. Al deze karateka’s waren op uitnodiging naar Talavera de la Reina afgereisd (in de buurt van Madrid) om in de dojo 4 dagen lang, 3x per dag, hard te trainen.

Sandra San (haar Social Media naam) is diverse keren Spaans, Europees, Wereldkampioen geweest maar kroon op haar carrière was Olympisch goud in Tokio! Zij heeft echt alles gewonnen wat er te winnen viel en vaak zelfs meermaals. Ook Jesus del Moral is voormalig top-wedstrijdkarateka met vele titels. Beiden reizen nu vaak de wereld over om clinics te geven en ontvangen geregeld wereldtoppers in hun dojo om les te krijgen.

Gevraagd om commentaar op deze trainingen zei Mitchell:

“Een zwaar maar leerzaam trainingskamp met Sandra, Jesús en 11 andere elite Kata atleten. Genoeg huiswerk meegekregen om mee aan de slag te gaan!”

Ook Soraya meldde desgevraagd:

“Ik heb vier dagen lang intensief getraind met Sandra en Jesus, wat resulteerde in 12 sessies waarin ik mijn kata’s heb verbeterd met nieuwe kennis en feedback. Nu ben ik enthousiast om terug te keren naar Nederland en deze nieuwe inzichten toe te passen in mijn trainingen”

Wie de YouTube clips van de trainingssessie van Sandra Sanchez wel eens bekijkt, weet dat hier op het allerhoogste niveau kata wordt beoefend. Als je zelf nog wilt groeien, is natuurlijk hard trainen, discipline, doorzettingsvermogen etc. een ‘must’ maar om te trainen met de “best of the best” van de wereld, waar op de miniemste details wordt gelet, zal dat Mitchell’s en Soraya’s kata niveau zeker ten goede komen zodat zij op internationaal vlak weer een paar plekken kunnen proberen te klimmen.

Heel mooi nieuws is dat Sandra Sanchez en Jesus del Moral einde van dit jaar, om precies te zijn op vrijdag 1 en zaterdag 2 november, op uitnodiging van de KBN opnieuw naar Nederland komen! Maar daarover later meer informatie.