“Karate beoefenen betekent een lange weg afleggen, die nooit ten einde raakt, waarbij het wijs is om niet hard te lopen, maar wel dwaas om onderweg te stoppen.”

Dé lijfspraak van Sensei Gerrie van Tilburg van Karate-do Academie Itosu. Wie sensei Gerrie een beetje kent, weet daarom ook dat het einde van Karate-do Academie Itosu absoluut niet het einde van zijn karateloopbaan zal betekenen.

In 1989 heeft hij Karate-do Academie Itosu opgericht en nu zo’n 35 jaar later wil hij het wat rustiger aan gaan doen. De naam Karate-do Academie Itosu zal hierdoor helaas uit de karatewereld verdwijnen maar absoluut niet vergeten worden. Een naam met nationale en internationale bekendheid gezien de resultaten die sensei Gerrie met zijn sportschool heeft mogen behalen. Onder andere het opleiden van tientallen Dangraden, nationale- en internationale wedstrijdkampioenen, examinator bij het shotokan 4e platform, het organiseren van de goed georganiseerde internationale Itosu kampioenschappen, het leveren van deelnemers aan EK’s WK’s en het olympisch kwalificatietoernooi tot de honderden enthousiaste leerlingen van jong tot oud die in al die jaren voorbij zijn gekomen op zijn karateschool.

Na een lange periode bij Gerrie van Tilburg sensei besloot Rick Sonnema in 2023 om zijn eigen sportschool annex dojo op te richten. Een belangrijke beslissing en in samenspraak met zijn leraar werden de eerste stappen gezet. Karate Team Sonnema werd in geschreven bij de kamer van koophandel in 2023 en vanaf januari 2024 zijn de eerste lessen van start gegaan onder leiding van Sensei Gerrie van Tilburg, Rick Sonnema en Roy Durge.

Sensei Gerrie van Tilburg heeft zijn leerling Rick vanaf witte band opgeleid tot 4e dan en zesvoudig Nederlands kampioen kata. Ook is Rick onder begeleiding van Gerrie regelmatig door de KBN geselecteerd voor deelname aan Europese- en Wereldkampioenschappen. Met als hoogtepunten een 7e plaats op het EJK in Sotsji, Rusland, deelname aan de Wereldkampioenschappen van 2023 in het Hongaarse Boedapest waar Gerrie en Rick samen in de arena stonden. Rick als deelnemer en Gerrie als interim-bondscoach. In 2021 was deelname aan het Olympisch Kwalificatietoernooi voor de Olympische spelen van Tokyo 2021 ook een absoluut hoogtepunt in de samenwerking tussen Gerrie en Rick.

In de nieuwe dojo komen plezier en trainingsdiscipline samen. Karate Team Sonnema is sinds 2024 aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland en het shotokan 4e platform.