Onze jeugdleden zijn de toekomst van het karate. Ze verdienen daarom meer aandacht. Daarom willen wij graag vaker bijdragen van jeugdleden in de Taiko plaatsen. Een mooie manier is dan natuurlijk om interviews met jeugd af te nemen en ze zelf te laten vertellen waarom karate zo leuk is!

De eerste interviews zijn nu afgenomen en hieronder kan je hele leuke bijdrage vinden van Dex Rondhuis.

Als er scholen zijn, of individuele leden, die dit leuk vinden en graag mee willen doen (je komt dan met je foto in de Taiko !) kan je dat aan ons laten weten. Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar de KBN.

Dex Rondhuis

Leeftijd: 12

Traint bij: Rene Smaal Karate in Apeldoorn

Wat heeft jou ooit op de idee gebracht om karate te gaan doen?

Dat is wel een grappig verhaal. Er zat een vriendje bij mij in de klas die vroeg of ik meeging voor een proefles karate. Ik had eigenlijk geen idee wat het precies was, maar ik dacht, waarom niet? Zonder hem was ik nooit op karate gegaan. Hij is na 1 proefles gestopt. Ik zit nu bijna 6 jaar op karate.

Wat kan je je nog herinneren van je allereerste les?

Ik vond het best wel spannend. Maar ik vond het wel meteen heel leuk. Toen ging ik naar een andere les, waar de Sensei best streng was. Maar hij hielp mij wel goed, dus dat is allemaal goed gekomen.

Wie is je grote voorbeeld voor karate en waarom?

Ik heb er twee: René Smaal en Timo Heupink. René is mijn Sensei en door zijn supergoede lessen word ik steeds beter. Hij heeft zelfs een keer het Europees Kampioenschap Kumite gewonnen! En Timo is mijn coach, met hem ben ik Nederlands Kampioen geworden. Ze zijn beide echt cool.

Waarom vind je karate cool?

Ik vind dat moeilijk uit te leggen, maar ik vind het fijn dat ik daarmee mij zelf kan verdedigen. Ik doe nu ook mee aan Kumite wedstrijden en ben zelfs Nederlands Kampioen geworden, echt vet! Dit jaar zit ik in een nieuwe categorie, dus ik moet weer even wennen. En ik ben net geselecteerd voor de Nederlands Jeugdselectie Karate, super blij mee!

Ik zit bij René Smaal Karate in Apeldoorn en heb het daar erg naar mijn zin omdat er fijne sensei’s zijn en leuke kinderen om mee te trainen.

Welke band heb je nu en wat ga je allemaal doen om op een dag je zwarte band te halen?

Ik heb de bruine band. Deze heb ik vorig jaar behaald. Ik blijf hard trainen bij Rene Smaal Karate. Kumite vind ik wel echt leukste!

Wil je nog iets extra’s zeggen over karate?

Karate is gewoon een vette sport. Je moet geduld en focus hebben om beter te worden. Door hard te trainen wil ik in de toekomst nog veel beter worden.

Sinds kort heb ik ook een YouTube kanaal met al meer dan 100 volgers, waar ik alles deel over mijn trainingen en wedstrijden. Het kanaal heet DexRondhuisKarate Dus volg me allemaal!!

Oss