Nóg meer kinderen actief laten bewegen tijdens de Koningsspelen 2024? Doe mee en laat heel veel nieuwe kinderen onze mooie sport ontdekken!

Veel scholen geven aan ondersteuning te kunnen gebruiken bij het sportieve gedeelte van deze dag. En daar ligt een kans voor sportaanbieders om te helpen. Door een Koningsmatch te maken kunnen kinderen jullie sport ontdekken en dit brengt wellicht nieuwe leden voor de verenigingen. Een win-win situatie!

De Koningsspelen 2024 vinden plaats op vrijdag 26 april.

Koningsmatch

De koppeling tussen scholen en sportaanbieders in de buurt wordt een Koningsmatch genoemd. Via een online platform (koningsspelen.nl) kunnen sportaanbieders eenvoudig aan basisscholen in de buurt laten weten dat ze mee willen helpen. Zo help je niet alleen de school, maar laat je op een eenvoudige manier een grote groep kinderen kennismaken met de sport! En wellicht ontstaat er een structurele samenwerking tussen basisscholen en jouw vereniging.

Meld je nu aan!

Sportaanbieders kunnen zich aanmelden via de website van de Koningsspelen. Op de kaart is te zien welke scholen in de buurt zich ingeschreven hebben voor de Koningsspelen 2024. Scholen kunnen contact met de sportaanbieder leggen om een Koningsmatch te maken. Of de sportaanbieders nemen contact op met de ingeschreven school natuurlijk.

Thema: Ontdek! 

De Koningsspelen staan in 2024 in thema van Ontdek! Kinderen die op een jonge leeftijd verschillende sporten uitproberen, blijven ook op latere leeftijd actief. Met de Koningsspelen laten we kinderen dit jaar proeven en ontdekken welke sport of beweging ze leuk vinden om te doen. Ontdekken maakt nieuwsgierig, helpt met het ontwikkelen van nieuwe skills en is vooral heel erg leuk.

Lees hier alles over de Koningsmatch. En klik hier om je vandaag nog aan te melden om mee te doen. Laat deze mooie kans niet aan je voorbij gaan!