Van 9 tot en met 11 februari vond in Tbilisi, Georgië, de Europese Kampioenschappen Karate plaats voor karateka’s tot 21 jaar. Er deden 1151 karateka’s uit 49 landen mee aan dit EK. Twee Nederlandse karateka’s wisten hier een bronzen medaille te veroveren!

Twee keer brons

De 16-jarige Alyssia Voorduin kwam in actie in de categorie junioren -48kg. In de voorrondes wint Alyssia van Roemenië en Bosnië. De nummer 2 gerankte Zweedse is in de kwartfinale helaas een maatje te groot. Maar Alyssia herpakt zich goed, en wint in de herkansing van Hongarije. In de wedstrijd om het brons wint Alyssia overtuigend van Frankrijk!

Ook Ashley Kakiay (19) neemt een bronzen medaille mee naar Nederland. In de categorie -21 jaar -61kg wint ze van Portugal, Griekenland en Azerbeidzjan. Helaas verliest ze in de halve finale nipt van Slovenië. In de wedstrijd om het brons wint ze met maar liefst 8-1 overtuigend van Frankrijk!

Vijfde plaats

Naast Alyssia en Ashley kwamen nog 11 Nederlandse karateka’s in actie. De 14-jarige Levy Blumink kwam heel dicht bij een medaille. Bij zijn debuut op het EK verloor hij de partij om het brons helaas van Italië. Twee sporters kwamen in de herkansing, maar verloren helaas voor de wedstrijd om het brons. Mika van Woudenberg werd 9e, en Sebastiaan van Teeffelen werd 7e. Robin Zwanenburg en Ricardo Franken verloren in de kwartfinales.  De andere karateka’s kwamen helaas niet door de voorrondes heen.

Meer informatie over het EK Karate is te vinden op de website van de Karate-do Bond Nederland.