Onlangs sprak de KBN met een karate-ouder en oprichter van een nieuw online platform á la Marktplaats. Dit platform heet Club Trade.

Het is een nieuw idee waarbij verenigingen en/of leden via dit platform gebruikte karate materialen kunnen aanbieden. Hergebruik van karate-sportartikelen, die maar kort gebruikt zijn, past natuurlijk heel goed in duurzaam en kostenbesparend denken. Zeg maar: ‘re-use = reduce’. Club Trade benadrukt niet alleen het hergebruik van sportkleding, maar draagt ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de sportindustrie. Door tweedehands sportkleding te kopen en verkopen, verminderen gebruikers de behoefte aan nieuwe productie, wat resulteert in minder verspilling en milieubelasting.

Sporten wordt net als sportkleding steeds duurder, kinderen groeien snel uit hun kleding of besluiten te stoppen met hun sport. De sportkleding blijft dan vaak in de kast liggen terwijl die makkelijk nog een paar rondes meekunnen. Club Trade biedt elke sportclub de mogelijkheid om een unieke pagina aan te bieden bij hun leden waar zij makkelijk sport- en of clubkleding kunnen kopen of verkopen.

Voordelen van Club Trade

  • Kopers en verkopers wonen vaak bij elkaar in de buurt: er hoeft dan minder verstuurd te worden. Dat is milieu-winst!
  • De verkoper ontvangt direct 90% van de verkoopprijs op de eigen bankrekening, 5% gaat naar de betreffende club of vereniging en 5% gaat naar ClubTrade (administratiekosten). Indirect sponsort u dus ook uw eigen club of vereniging.
  • Uw club heeft zijn eigen pagina waardoor u alleen sportkleding ziet die van uw club of vereniging is. Dus niet meer eindeloos door het algemene aanbod scrollen om iets te vinden.

Benieuwd geworden naar Club Trade? Kijk gerust eens op de web-pagina van dit platform, daar vind je veel meer informatie.