Thamar Swart sensei heeft haar eigen dojo geopend. Dat is mooi nieuws voor de Nederlandse karate wereld en vooral voor de omgeving Soesterberg waar haar dojo nu staat! Thamar is 5e dan Kyokushinkai karate en rijkserkend KBN docente.

Omdat dit jaar sportschool van den Hoofdakker een stap terug doet in Langbroek heeft Thamar in overleg met de heer van den Hoofdakker en de leerlingen in Langbroek de stap gezet om de sportschool voort te zetten onder een eigen naam en op een nieuwe locatie.

Dojo Kuro

Er is natuurlijk hard gewerkt aan het opzetten van de nieuwe Dojo Kuro. Samen met een aantal karateka`s uit de omgeving Soesterberg heeft eind 2023 de officiële oprichting plaats gevonden. Doel is om samen met plezier te blijven trainen en de passie en kennis over het karate door te geven. Dat dit doel bij meerdere Sportscholen van de KBN aanwezig is bleek wel uit de positieve reacties en tips van collega Sportschoolhouders bij het bespreken van de ideeën en plannen voor de opzet. Het is geweldig om te zien hoe veel kennis hierin werd gedeeld.

Dojo betekend trainingszaal en Kuro betekend Zwart. Deze naam heeft een directe link met de achternaam van de oprichtster, maar ook met de aangeboden hulp en vrijwilligers werk van de zwarte banden waardoor de oprichting van Dojo Kuro mogelijk werd. Het is mooi om te zien hoe er gezamenlijk een oplossing is gevonden om met elkaar te blijven trainen.

Karatelessen

De lessen zijn gestart in de 2e week van januari, heel recent dus. Bij de eerste proefles voor de jeugd waren er direct 10 kinderen aanwezig vanaf 6 jaar. De karateka’s trainen zelfverdediging, leren omgaan met spanning, winnen, verliezen en zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen bij Dojo Kuro wordt vanzelfsprekend gewerkt aan zowel fysieke als mentale fitheid. De combinatie van deze twee kweekt zelfvertrouwen onder alle leeftijden.

De leden van Dojo Kuro blijven enthousiast meedoen aan nationale en internationale kampioenschappen & evenementen; karate stages, cursussen en andere activiteiten die worden aangeboden vanuit de bond. Ongeacht de kyu-/dangraad, blijven alle leerlingen zichzelf ontwikkelen en uitdagen. Het doel is niet om de grootste of beste sportschool van Nederland te worden, maar juist om met veel plezier deze sport te blijven beoefenen en steeds beter te worden. Daarom trainen we ook nog graag met en bij bevriende sportscholen.

Karateka’s van alle karatestijlen zijn welkom om bij Dojo Kuro te trainen, de school staat open om van andere karateka’s te leren. Binnen de sportschool wordt de stijl Kyokushinkai getraind en worden de Kyu- en Dangraad examens afgenomen volgens de exameneisen van de KBN 4e platform Jv.d.Hoofdakker. De sportschool blijft in een zeer nauwe band samenwerken met Sportschool J.v.d. Hoofdakker. Hierbij leren de karateka’s van Johan van de Hoofdakker niet alleen de karate technieken te verbeteren, maar krijgen ze ook veel tips voor het runnen van een eigen sportschool. Dat de school in ontwikkeling is, blijkt ook uit het feit dat een aantal karateka’s inmiddels al staan ingeschreven voor de KBN Dojo assistent opleiding.

Welkom Dojo Kuro en namens de Karate-do Bond Nederland veel succes gewenst!