Na het succes van de afgelopen twee jaren organiseert de KBN ook in 2024 de KBN Strijd der Elementen!

Veel (jonge) karateka’s vinden het fantastisch om wedstrijden te doen. Eerder waren er alleen vanentoernooien (instap niveau) en de (O)NK’s (topsport niveau). Daar komt met de Strijd der Elementen verandering in! De KBN werkt samen met lokale verenigingen aan een reeks wedstrijden die juist karateka’s bediend die nog niet (veel) wedstrijdervaring hebben!

Meerdere keren per jaar vindt op diverse plaatsen in Nederland een KBN Strijd der Elementen plaats. Als thema voor deze wedstrijden is het godai principe genomen, de traditionele Japanse elementen. De vier belangrijkste elementen zijn aarde, water, vuur en wind. Het vijfde element is de ‘leegte’, die bij deze wedstrijden symbool staat voor het karate. Karate betekent immers lege (kara) hand (te).

De wedstrijden

Er zullen vier wedstrijden plaatsvinden in de Strijd der Elementen. Dit zijn (data onder voorbehoud):

  1. 17 maart: Strijd der Elementen – Element Aarde
  2. 14 april: Strijd der Elementen – Element Water
  3. 16 juni: Strijd der Elementen – Element Vuur
  4. 29 september: Strijd der Elementen – Element Wind

Alle deelnemers draaien meerdere wedstrijden, omdat de wedstrijden worden gedraaid via het Round Robin wedstrijdsysteem. Het is een ideale manier om te leren wat een karate wedstrijd inhoudt en wedstrijdervaring op te doen!

Informatie over deelname

  • Alleen atleten die lid zijn van de Karate-do Bond Nederland en de contributie voor het lopende jaar hebben betaald, mogen deelnemen aan dit evenement.
  • Dit evenement is bedoeld voor karateka’s met weinig wedstrijdervaring. Daarom mogen karateka’s in de categorieën cadetten of junioren die reeds een medaille hebben gewonnen op het NK, niet deelnemen.
  • Inschrijven gaat via Sportdata. Voor elk evenement wordt een aparte inschrijfpagina aangemaakt.