Per 1 november is Wim Mallens toegetreden tot het KBN sportkader als bondscoach kata. Wim vervulde reeds drie jaar lang de functie van KBN bondstrainer bij de kata jeugdselectie. Totdat er een nieuwe jeugd bondstrainer kata is aangesteld, vervult Wim beide functies.

Wim is in het bezit van de 5e Dan karate en 1e Dan Jiu-Jitsu. Daarnaast is hij erkend bondsleraar.

Wim is bekend met topsport, met name op katagebied. Meerdere karateka’s die door hem zijn getraind, hebben voor de KBN deelgenomen aan WK’s en EK’s.
Wie denkt dat Wim zelf niet meer deelneemt aan wedstrijden, die heeft het mis. Verleden jaar heeft hij samen met twee andere oud-selectieleden deelgenomen aan de World Police & Fire Games in Rotterdam. Met dit katateam won hij goud door het katateam van Maleisië te verslaan in de finale.

“Het bondscoachschap is een mooi vervolg op de functie van jeugd bondstrainer. Ik ga deze groep zeker missen, maar ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan met de junioren en senioren. Ik heb de meeste selectieleden ook in het verleden al onder mijn hoede gehad bij de jeugdgroep. Het is een mooie groep met veel talentvolle karateatleten”, aldus Wim.

Het KBN bestuur en het kader topsport zijn heel blij met deze aanwinst, en wensen Wim veel succes toe!