Historie SKVE

Ben van Elburg is binnen ‘Karate-Nederland’ al vele jaren een bekende sensei die zijn strepen meer dan heeft verdiend. In de vele jaren dat hij meedraait in de karate-wereld heeft hij vele leerlingen met een zwarte band afgeleverd en diverse jeugdleden zijn succesvol geweest bij Nederlandse én Open Nederlandse kampioenschappen! Daarnaast is Ben sensei goed bekend met het Para- en I-karate in Nederland. Hij is ook betrokken als examinator bij para karate, o.a. bij de nu op het WK toneel acterende Elise Reedijk (die onlangs haar 1e dan behaalde onder toeziend oog van Ben).

Na een herseninfarct enige tijd terug kan hij dan ook als geen ander begrip en empathie voelen voor karateka met een beperking. Maar het beoefenen van karate heeft, naar eigen zeggen, Ben goed geholpen om door deze zware periode heen te komen. Daarmee is hij ook een voorbeeld voor anderen door zijn positiviteit, doorzettingsvermogen, kunde en inzet: helemaal conform de Budo gedachte!

SKVE in vogelvlucht

SKVE is een bekende en ervaren school die al sinds 1980 karatelessen verzorgd. De lessen worden gegeven in een gymzaal in het Apeldoornse stadsdeel “de Maten” aan het Burgersveld 21. De stijl die wordt beoefend is de Shotokan stijl.

De lessen worden verzorgd door rijkserkende leraren en examinatoren van de Karate-Do Bond Nederland (KBN), te weten: Ben van Elburg, Ronald Looij en Robin van Duyne. Het trainen van karate gebeurt bij de SKVE vanuit een duidelijke visie: plezier in de sport staat centraal. Verder is het van belang dat de beoefenaren van het karate hun zelfvertrouwen ontwikkelen en dat er een goede balans tussen lichaam en geest ontstaat. Respect en eerbied voor de medemens is bij dit alles een voorwaarde. Naast karate, ontplooit de SKVE ook andere sociale activiteiten, zoals het jaarlijkse karate zomerkamp en de kerstbijeenkomst. Deze activiteiten staan niet slechts in het teken van de karatesport, maar dragen vooral bij aan het verstevigen van de sociale band tussen de leden.

KBN Keurmerk

Karate do van Elburg is in bezit van het KBN Keurmerk! Bij karateverenigingen met het KBN Keurmerk is iedereen welkom om op een veilige en verantwoorde manier met plezier te kunnen sporten. In Nederland is het immers al jaren trend dat gemeenten steeds vaker eisen stellen aan huurders van gemeentelijke sportaccommodaties. Dit is altijd in het kader van een veilige sportomgeving te kunnen bieden met vakkundige docenten.

Sport voor iedereen

Wekelijks worden er meerdere karatelessen gegeven bij SKVE. Trainingen voor jong en oud, voor zowel beginners als gevorderden, voor recreanten en wedstrijdsporters. Zit je op de basisschool en zoek je jouw sport? Een sport waar je discipline en zelfbeheersing leert, zelfvertrouwen en zelfverdediging leert? Dan is karate écht wat voor jou! En wil je later wedstrijden doen? Ook dat is mogelijk. Ook ouderen maken deel uit van de seniorengroep: vaak zelfs de ouders van jeugdleden! Die halen hun motivatie vaak uit het fit willen blijven en in een plezierige omgeving te kunnen sporten.

Karate iets voor jou?

Wil je Karate niet alleen onder de knie krijgen maar ook gaan beheersen dan kun je bij SKVE een hoog niveau bereiken. Je kan als je dat wilt drie keer per week trainen en ook regelmatig meedoen met wedstrijden en/of stages.

Tijdens de lessen worden ná de warming up de groepen gesplitst in recreanten en wedstrijdsporters op verschillende niveaus. Zo kan ieder op zijn of haar eigen niveau trainen. Kortom bij SKVE trainen mensen van alle niveaus, alle leeftijden en karateka`s met een beperking zijn ook hartelijk welkom! Een sfeervolle groep met leden van alle niveaus. Iedereen is meer dan welkom bij SKVE want karatedo is voor iedereen!

Leraren SKVE

Tot slot wat achtergrond over de KBN leraren die nu bij SVKE actief zijn:

Ben van Elburg
• Rijksgediplomeerd KBN leraar.
• 6e dan WKF/KBN
• 2e dan Jiu Jitsu
• Examinator Shotokan 4e Platform
Ronald Looij
• KBN leraar niveau 4
• CIOS diploma
• 4e dan KBN
• Examinator Shotokan 4e Platform
Robin van Duyne
• KBN Dojo Assistent
• 3e dan KBN

Al met al een fijne, goede en ervaren Karate school in de regio Apeldoorn waar de KBN heel blij mee is! Je vindt meer informatie op de website: SKVE – Stichting Karate-do van Elburg Apeldoorn