Een uniek moment voor het Nederlands karate tijdens de Wereldkampioenschappen (WK) Karate en Para -Karate! Het WK vindt plaats in Boedapest, Hongarije. Voor het eerst in de historie van het Nederlandse karate deed er een Para-Karateka mee aan het WK.

Historische bronzen medaille

De 18-jarige Elise Reedijk maakte haar debuut op het WK in de categorie met een verstandelijke beperking. Aan dit WK Para-Karate deden maar liefst 110 deelnemers uit 33 landen mee! In de eerste ronde werd ze knap derde in haar poule. Ze versloeg hierbij onder andere de bronzen medaille winnares van het afgelopen WK, de Française Charlene Odin! In de wedstrijd om het brons won Elise van de Hongaarse Petra Karpati, die bij het afgelopen WK nog het zilver won.

Karate-do Bond Nederland (KBN) voorzitter Eddy Marques is onwijs trots op Elise haar medaille. “Er is vandaag een unieke prestatie neergezet door Elise Reedijk. Als KBN zijn we super trots op Elise met deze prestatie, en we kijken uit naar de volgende medaille!”.

WK Karate

Naast het WK Para-Karate werd ook het WK Senioren gehouden in Boedapest. De Nederlandse deelnemers kwamen in de individuele en team wedstrijden helaas niet door de voorrondes heen.

Meer informatie over het WK Karate is te vinden op de website.