Van 21 juni tot en met 2 juli 2023 is Polen het toneel van de derde editie van de European Games. Nederlands karateka Brian Timmermans heeft vandaag tijdens de European Games een historische zilveren medaille gewonnen!

Karate wedstrijden

Het is de derde keer dat karate deelneemt aan de European Games. De Europese Karate Federatie (EKF) heeft 96 sporters geselecteerd om deel te nemen aan de European Games in Polen. 96 sporters uit twintig landen streden op twaalf onderdelen om de medailles. Onder hen twee Nederlanders, Lynn Snel en Brian Timmermans.

Historisch zilver

Brian Timmermans kwam uit in de categorie tot 84 kilogram. In de voorrondes won Brian van Georgië en Oekraïne, en verloor nipt van Italië. Als tweede in zijn categorie ging hij door naar de halve finale. Hierin won hij overtuigend van Michal Babos uit Polen. In de spannende finale trok Brian helaas aan het kortste eind, en verloor hij met één score verschil van Albanië. Hij wint een historische zilveren medaille, want nog nooit eerder won een Nederlands karateka een medaille op de European Games!

Vijfde van Europa

Naast Brian kwam Lynn Snel in actie in de categorie tot 61 kilogram. Zij won in de voorronde van Polen, maar verloor helaas van Turkije en Duitsland. Hiermee ging ze helaas niet door naar de halve finale. Wel heeft ze alsnog een knappe vijfde plek bemachtigd!

Meer informatie over European Games is te vinden op onze website