Op zondag 11 juni 2023 vonden de halfjaarlijkse KBN danexamens plaats. De danexamens werden georganiseerd in Sporthal de Sypel te Harderwijk. Bijna 140 kandidaten hadden zich ingeschreven voor deze KBN danexamens. Van de 138 kandidaten die hebben deelgenomen aan het KBN danexamen zijn er 121 geslaagd voor een nieuwe dangraad! Wij willen al deze examenkandidaten van harte feliciteren met hun behaalde dangraad. Wij hopen de niet-geslaagden in december 2023 terug te zien bij de eerstvolgende KBN danexamens.

Bijzonder om te vermelden is dat bij dit KBN danexamen twee kandidaten succesvol examen hebben gedaan voor 6e dan, te weten dhr. Arjan Zonneveld en mw. Bregje Kaars Sijpesteijn. Daarnaast deed de nieuwe groepering Karate Jitsu voor het eerst examen bij de KBN.

Het aantal geslaagden per dangraad:

  • Geslaagden 1e dan: 57
  • Geslaagden 2e dan: 21
  • Geslaagden 3e dan: 21
  • Geslaagden 4e dan: 16
  • Geslaagden 5e dan: 4
  • Geslaagden 6e dan: 2

Een volledig overzicht van alle geslaagden is hier te vinden.

Bijzondere promoties

Daarnaast werden er tijdens de KBN Danexamens twee bijzondere promoties uitgereikt. Dhr. Smeins werd op basis van zijn staat van dienst voor de KBN, zijn inzet voor het wedstrijdkarate en zijn jarenlange functie als assistent-bondscoach gepromoveerd tot 2e dan B.P.

Dhr. Elhatri kreeg een bijzondere promotie tot 7e dan uitgereikt door KBN voorzitter Eddy Marques. Dhr. Elhatri is al tientallen jaren lid van de KBN en heeft in deze periode veel gedaan voor het karate en de KBN. Zo heeft hij maar liefst 75 dangraadhouders, organiseerde hij jarenlang scheidsrechterscursussen en diverse toernooien.

Wij feliciteren beide heren van harte met deze promotie!